Publicerad den Lämna en kommentar

Zara Kramzar utsåg till den mest lovande unga spelaren i Europa

En del av vårt bröd och smör på Chiesa di Totti är att spåra Romas ungdomsspelares prestationer. Heck, vi spenderar nästan två veckor varje sommar på att ranka de 10 bästa U-23-talangerna i systemet, Al-Nassr FC tröja 2024 så vi tenderar att bli exalterade när en av klubbens up-and-comers blir igenkänd utanför vårt lilla hörn av världen.

Även om José Mourinho och Tiago Pinto har hyllats för sitt arbete med Giallorossis ungdomssektor, de har gett debuter och framstående roller till flera U-23-spelare, men de kan inte hålla ljuset för det arbete som gjorts av chefen för damfotboll Betty Bavagnoli och Giallorosse manager Alessandro Spugna. Från Giada Greggi till Lucia Di Guglielmo till Annamaria Serturini till Oihane Valdezate, Spugna och Bavagnoli har alltid gett ett betydande ansvar till klubbens yngsta spelare.

Och även om hon inte helt har skapat en roll med seniorlaget än, är 17-åriga Zara Kramzar lika begåvad som alla barn att ta sig igenom Romas led sedan klubbens start 2018. Kramzar är en lång och stridbar mittfältare. sakta bevisar hon att hon kan hacka den mot spelare med mer än ett decennium på sig. Ändå kommer hennes största gåvor på bollen, där hon kan avsluta med endera foten, kanske förutsäga en förändring av position senare i karriären.

Men det är en fråga för en annan dag. Här och nu tjänar Kramzar redan beröm från branschinsiders. Tidigare i veckan utsågs den 17-årige slovenskan till den mest lovande unga spelaren i europeisk damfotboll av Mundo Deportivo, ett pris som tidigare erövrats av nuvarande Ballon d’Or-vinnaren Aitana Bonmati.

”Först och främst vill jag tacka AS Roma för att ha gett mig den här möjligheten och för att jag fick vara en del av en så fantastisk klubb.”

”Jag vill också tacka mina agenter och familj för att de alltid finns där för mig. Det betyder mycket för mig, bara 17 år gammal, att vara här och att ha åstadkommit så mycket.”

Även om hon inte har visat mycket för Roma under de senaste 18 månaderna, har Kramzar hittat baksidan av nätet fyra gånger på mindre än 400 minuter i alla tävlingar. Med veteranerna Manuela Giugliano, Billiga Fotbollströjor Saki Kumagai och Giada Greggi förankrade på Romas mittfält står Kramzar inför en kamp i uppförsbacke. Ändå kan du bara hålla ett så begåvat barn nere så länge, så bli inte chockad om hon tar sig in i Spugnas rotation den här säsongen.

Lämna ett svar