Publicerad den Lämna en kommentar

Pep Guardiola förlorar Harland som Premier League-kung i skadegräs

Manchester City fick nyligen dåliga nyheter då nummer 7-hållaren Erling Harland tills vidare hamnar på sidan med en stressfraktur i foten. Nyheten kom först i söndags och nu kommer den talangfulla anfallaren, som är med i kampen om Premier Leagues främsta målskytt, inte vara tillgänglig för de avgörande matcherna mot Riyad Star Beograd och Crystal Palace efter att också missat matchen med Luton Town med samma skada.

Manchester Citys manager Pep Guardiola är förbryllad över Harlands skada och har förklarat att det är oklart när anfallaren kommer tillbaka. Harlands stressfraktur i foten var inte en omedelbar ömhet utan hade varit närvarande under de senaste veckorna, vilket gjorde att han missade den senaste matchen mot Luton. Laget bekräftade officiellt skadan, Manchester City tröja vilket kommer att hålla Harland borta från den kommande Champions League-matchen mot Rising Stars Belgrad och Premier League-drabbningen med Crystal Palace den 16 december.

Guardiola avslöjade i en intervju: ”Han har en stressfraktur i foten. Efter den senaste matchen mot Aston Villa kände han smärta och kunde inte fortsätta. När det gäller skadans varaktighet kan vi inte vara säkra just nu. Vi kommer att titta på honom vecka för vecka, dag för dag och hoppas att han återhämtar sig snart.”

Harlands frånvaro är utan tvekan ett hårt slag för Manchester City. Den tjugotreårige norske stjärnan har varit en riktig uppenbarelse i Premier League den här säsongen, då han ledde poänglistan med 14 mål på 15 matcher. Han gjorde 19 mål i alla tävlingar och blev den snabbaste spelaren att nå 50 Premier League-mål på bara 48 matcher, vilket överträffade Andy Coles rekord på 65 mål.

Med Harland borta är Manchester Citys chef Pep Guardiola väl medveten om utmaningarna som hans lag står inför. Han sa: ”Harland har varit väldigt viktig sedan han kom, det är säkert. Men under säsongen har vi alltid sådana här saker, skador, avstängningar, problem, Manchester City fotbollströja så vi måste anpassa oss.”

Manchester City har också sett några upp- och nedgångar i sin senaste kampanj efter att ha lidit en 1-0-förlust mot Aston Villa efter tre oavgjorda matcher mot Chelsea, Liverpool och Tottenham Hotspur. Däremot stoppade de nedgången med en 2-1-seger borta mot Luton förra helgen.

Denna skada är utan tvekan en stor utmaning för Manchester City just nu och laget måste hitta en ny lösning i anfall i Harlands frånvaro. Låt oss hoppas att Harland kan passa upp och ge oss några bra matcher snart!

Lämna ett svar