Publicerad den Lämna en kommentar

Engelsk Roundup: Liverpool leder West Ham, går vidare till Ligacupens semifinal

LIVERPOOL, England — Efter att ha avslutat förra säsongen tomhänt, höll Liverpool sin fyrdelade troféjakt vid liv på onsdagen genom att gå vidare till Ligacupens semifinal med en 5-1-seger över West Ham.

Curtis Jones gjorde två mål, där Dominik Szoboszlai, Cody Gakpo och Mohamed Salah också gjorde mål i den till stor del ensidiga matchen på Anfield. Jarrod Bowen gjorde ett tröstmål för West Ham. Liverpool kommer att möta Fulham i den tvåbenta semifinalen och andradivisionen Middlesbrough möter Chelsea. ”Prestationen, poängprotokollet, resultatet och de individuella prestationerna sammansatta för att skapa ett lag på planen,” sa Liverpools manager Jurgen Klopp. ”Vi var modiga i vår positionering, Liverpool kläder herr vår andra bollmatch var exceptionell. Det var en riktigt, riktigt bra prestation från början till slut.”

Liverpool kan ta sig över Premier League när de tar emot förstaplatsen Arsenal på lördag, är i Europa Leagues åttondelsfinal och startar sin FA-cupkampanj nästa månad. Merseyside-klubbens form den här mandatperioden står i skarp kontrast till förra säsongen när dess inkonsekvens gjorde att den missade kvalificeringen till Champions League och misslyckades med att vinna en trofé. Nu ser det ut att bli en allvarlig utmaning för titeln och det är en omgång ifrån att gå vidare till sin första cupfinal i kampanjen.

Efter att ha hållits oavgjort 0-0 av Manchester United i söndags kom målen strömmande tillbaka för Klopps lag mot West Ham. Liverpool dominerade den första halvleken och tog ledningen genom Szoboszlai i den 28:e. Hemmalagets press gav resultat när West Ham kämpade för att ta sig ur sin planhalva och Szoboszlais skott med höger fot från cirka 25 yards (meter) slogs ner i det nedre hörnet. Liverpool kunde ha gjort mål en sekund senare i halvleken, men Gakpos nick från insidan av boxen studsade precis förbi stolpen.

Efter pausen tvingade Darwin Nunez fram en räddning från Alphonse Areola med ett skott som nickades i det övre hörnet och Jones dubblade poängen i den 56:e. Nunez smarta pass splittrade West Hams försvar och satte Jones i position för att skjuta genom målvaktens ben från en snäv vinkel till vänster. Gakpo gjorde 3-0 i den 71:a med ett lågt skott från kanten av området som nästlade sig in i det nedre hörnet. Sex minuter senare drog Bowen tillbaka ett mål för West Ham när han vände Jarell Quansah i rutan och krökte ett högerskott förbi Caoimhin Kelleher. Liverpool borde ha återställt sin tremålsfördel när Nunez skott träffade stolpen och studsade in i inbytte Salahs väg. Liverpool tröja billigt Men den egyptiske landslagsspelaren sköt utanför från precis framför mål med Areola på marken.

Han gjorde inga misstag i den 82:a – konverterade när han gick en-mot-en med West Ham-målvakten. Jones fick sedan sin andra och Liverpools femte i den 84:e med en löpning in i boxen och en avgörande avslutning.

Lämna ett svar