Publicerad den Lämna en kommentar

Spektakulär halvtid mellan Liverpool och Arsenal: Mästerliga mål med en bisarr skada

Liverpool och Arsenal fotbollsspelare spelar derby i den 18:e omgången av Premier League från 18:30, och från första minuten ser vi en spektakulär match.

Gästerna från London chockade värdarna redan i den fjärde minuten. Odegaard satte briljant in bollen från frispark snett från vänsterkanten, Arsenal tröja och Gabriel var bäst i omhoppningen och skakade hemmalagets nät utan problem.

Sedan började Liverpool kvittera, men Arsenal var fortfarande farligare hotande från kontringen. I den 20:e minuten bad Liverpool om straff efter att Odegaard spelat med handen i sitt straffområde, men domaren bedömde att det inte fanns några element för den strängaste straffen.

Det spelades i den 29:e minuten när Liverpool lyckades kvittera. Alexander-Arnold passade till Salah till höger, och egyptiern frigjorde sig briljant från Zinchenko och slog sedan mästerligt bollen i nät. Se målet här. Samtidigt var ställningen för första halvlek 1:1.

Tio minuter före slutet av första halvlek hamnade Klopp i ett problem eftersom Tsimikas var tvungen att lämna på grund av en skada, och istället satte han in Gomez. Det är värt att påpeka att Tsimikas skadades efter en duell när han plockade upp Klopp i slutet av off-line.

Liverpool hade 54 procent av bollinnehavet i första halvlek medan skottförhållandet var 7-4 till Arsenals fördel.

Förresten, Arsenal och Liverpool var i toppen av Premier League redan innan den här matchen. The Gunners har vunnit 39 poäng efter 17 omgångar, fotbollströja junior medan de röda har en poäng mindre, så det står klart att ikväll är poängen i derbyt värda dubbelt så mycket.

Lämna ett svar