Publicerad den Lämna en kommentar

1:2! Svår situation för Leao, Milan ledsen efter vändningen

Under den senaste tiden har AC Milan återhämtat sig och efter att ha tagit tre raka segrar och sex matchers obesegrat har Milan inte bara säkert intagit topp tre i ligan utan också följt noga i fotspåren av Juventus och Inter. I kvartsfinalen av den italienska cupen mötte Milan Atalanta. Efter att Leao brutit dödläget gjorde Kupmeinas två mål i både första och andra halvlek, och Milan led ett smärtsamt 1-2 nederlag hemma, AC Milan kläder barn vilket möjligen kan innebära att säsongen igen står inför möjligheten att stå utan titlar.

Atalanta spelade oavgjort mot Roma i den senaste omgången och förlorade en match i de senaste fem ligamatcherna. I den 15:e omgången av ligan besegrades även Milan av Inter på bortaplan. Tydligen medveten om svårigheterna att konkurrera om ligatiteln gjorde Pioli inte för många förändringar i startelvan, förutom att Giroud satt på bänken, spelade alla andra huvudspelare. Maignan stod i mål; Theo bildade backlinjen tillsammans med Kalulu, Calabria, Gabbia och Simon Kjaer; Mousa, Leao och Rebić byggde upp mittfältet; medan Brahim Díaz, Rebic och Leao utgjorde fronttrion.

Efter matchens början var båda lagen försiktiga, och under de första 15 minuterna skapades inte några anständiga chanser. I den 20:e minuten drev Răduță Mousa en kontring, Leao skar in och passade bollen, Mousa avlossade ett kraftfullt skott från baksidan, men bollen räddades av Carlenski. I den 32:a minuten skar Decetrale in från vänster och slog ett inlägg, Holm avslutade med en volley men sköt över. I den 39:e minuten kolliderade De Roon och Gabbia och skadade sig båda, Atalantas tränare Gasperini var missnöjd med domslutet och protesterade, vilket ledde till att han fick ett rött kort och blev utvisad. Sedan i den 42:a minuten, när Gabbia och De Roon båda var tvungna att lämna planen på grund av skador, kom Kjaer och Pasalic in som ersättare.

I den 45:e minuten drev Leao bollen snabbt längs vänsterkanten, Theo gjorde en löpning framåt och spelade en snett bakåt-passning, Leao följde upp med ett kraftfullt skott som bröt dödläget, 1:0! Trots viss påverkan av skador den här säsongen har Leao redan bidragit med 6 mål och 5 assist. Men den fördel som Milan svårt byggt upp blev omedelbart förstörd av försvaret. I den andra tilläggstiden, i den 2:a minuten, skickade Atalanta en direkt boll längs högerkanten, Holm skar in och passade bollen, Kupmeinas avslutade och kvitterade, Maignan hade ingen chans, 1:1!

Efter att ha kvitterat målen var Atalanta i en stormande form. I början av andra halvlek, i den 48:e minuten, justerade Kupmeinas skott från båge och Maignan kastade sig för att rädda bollen. Men i den 59:e minuten fälldes Milan Chiellini i straffområdet av Hateboer, huvuddomaren pekade direkt på straffpunkten. Theo var också missnöjd med domslutet och fick en varning. Kupmeinas stod för straffen och gjorde sitt andra mål, 1:2! Atalanta lyckades vända matchen efter att ha hamnat under.

När det verkade som att de blev överträffade gjorde Pioli omedelbart justeringar, med Giroud, Adli och den nya förvärvet Théo Chacanno alla som kom in som avbytare. I den 71:a minuten sköt Plachich bollen utifrån och Cragno räddade snabbt bollen med en dykning. I den 84:e minuten bröt Leao igenom och passade till Theo, men den sistnämndes skott gick högt över ribban. I den 88:e minuten gjorde Mousa en kraftfull långskott utanför straffområdet, och Cragno avvisade bollen igen.

Milan hade ingen kraft att svara på resten av matchen och tvingades till slut acceptera resultatet av 1:2-förlusten. På detta sätt bröts Milans tre matchers segerstreak i alla tävlingar. Efter att ha förlorat hoppet om ligatiteln, blev de nu också utslagna ur Coppa Italia. När det gäller Europa Conference League måste Milan ta sig igenom en kvalomgång och i år möter de även West Ham, Roma, Al-Nassr FC Liverpool och Leverkusen i turneringen. Med minsta misstag riskerar Milan att stå inför pinsamheten att vara tomhänta två säsonger i rad. Piolis tränarplats verkar vara i fara.