Publicerad den Lämna en kommentar

Kyle Walker och John Stones uteslutna från söndagens viktiga match mot Arsenal

Pep Guardiola har bekräftat att Kyle Walker och John Stones kommer att missa söndagens avgörande Premier League-möte med Arsenal fotbollströja med namn barn. Paret skadade sig när de var på landslagsuppdrag med England, och deras efterföljande skador kommer att utesluta dem från söndagens massiva match.

Det är ett hårt slag för Manchester City att förlora två viktiga defensiva pjäser inför en sådan avgörande match. Det faktum att de båda drog på sig sina skador i vänskapsmatcher är särskilt frustrerande för världsmästarna.

När Guardiola talade med media innan hans lag tar sig an Mikel Artetas lag, billiga fotbollströjor frågades han om tillståndet för Ederson, Kyle Walker och John Stones. City-managern berättade för media: ”Ederson är mycket bättre. Kyle (Walker) och John (Stones) är ute.”

Guardiola hade ingen tidslinje för parens återkomst. Han tillade: ”Kyles (skada är) tuffare än Johns men de kommer att vara borta – jag vet inte i hur många matcher.” Pep Guardiola vägrade också att kommentera att två av hans viktigaste försvarare spelade i Englands vänskapsmatcher mot Brasilien och Belgien. Han ville inte kommentera, han svarade bara när han fick frågan: ”Jag har inga kommentarer om det…”

Manchester City kommer nu att behöva möta tabellettan Arsenal utan Kyle Walker och John Stones. Båda spelarna har viktiga roller som de fyller för trippelvinnarna. Men deras frånvaro kommer att ge en möjlighet för en annan spelare att kliva fram och fylla tomrummet i en sådan kritisk match. Det förväntas att antingen Manuel Akanji eller Rico Lewis kommer att spela högerback på söndag. Medan John Stones roll är svårare att ersätta, finns det alternativ i försvaret för Pep Guardiola. Josko Gvardiol, Nathan Ake eller Manuel Akanji kan spela i hjärtat av Citys försvar på söndag på Etihad.

Lämna ett svar