Publicerad den Lämna en kommentar

Manchester City 4 Aston Villa 1: Citys spelare betygsätts när Phil Fodens hattrick inspirerar City till en avgörande seger

Här är Citys spelarbetyg när Manchester City tröja med namn tog en imponerande 4-1-seger över Aston Villa på Etihad Stadium. Det var en viktig seger eftersom den höll mästarna inom en poäng från de nuvarande Premier League-ledarna Arsenal efter deras 2-nollvinst mot Luton Town ikväll.

Pep Guardiola valde att vila Erling Haaland och Kevin De Bruyne när han gjorde fyra ändringar i det lag som spelade oavgjort mot Arsenal förra helgen. Guardiolas beslut att vila sin stjärnduo var förståeligt med tanke på det hektiska schema som hans lag har framför sig den här månaden.

Mästarna fick en stark start på matchen och tog ledningen i den 11:e minuten genom Rodri. Citys mittfältsgeneral sköt in Jeremy Dokus inspel och gav sitt lag ledningen. Med tanke på Manchester Citys dominanta start verkade det som om mästarna skulle kunna dominera händelserna på Etihad.

Men Aston Villa visade varför de ligger fyra i Premier League och hittade en kvittering i den 20:e minuten. En snabb kontring såg ett snyggt ett-två mellan John Duran och Morgan Rogers spela in Duran, och hans coola avslut kvitterade matchen till 1-all.

Efter Villas kvittering pressade Manchester City på för att återta ledningen, medan Unai Emerys mannar försökte slå City i paus.Trippelvinnarna återtog ledningen i den 46:e minuten när en väl slagen frispark från Phil Foden letade sig igenom Aston Villas mur och City återtog ledningen. Manchester City gick till pausvila med en värdefull 2-1-ledning.

Pep Guardiolas lag inledde den andra halvleken med att dominera bollinnehavet och försökte döda matchen. Europamästarna fick en väckarklocka i den 55:e minuten när Stefan Ortega gjorde en fantastisk räddning på Douglas Luiz efter en snabb kontring. Ortega upprepade sitt hjältedåd på den efterföljande hörnan när han gjorde ännu en strålande räddning på en nick från Clement Lenglet.Messi tröja barn

Det skulle komma ytterligare en höjdpunkt från den engelske landslagsmannen när Foden fullbordade sitt hattrick med ett fantastiskt mål i den 69:e minuten. Efter att ha tappat bollen vann Foden tillbaka bollen och sköt en raket i det övre hörnet för att säkra alla tre poängen för Manchester City.

De sista tjugo minuterna gav Pep Guardiola möjlighet att vila nyckelspelare för vad som väntar när hans lag tog en viktig seger för att behålla sin titelutmaning.Här är Citys spelarbetyg från en eftertrycklig och avgörande 4-1-seger för världsmästarna.

Lämna ett svar