Publicerad den Lämna en kommentar

Den holländska skepparen Van Dijk förstår kritiken av sitt lag vid EM 2024

Den holländska skepparen Van Dijk förstår kritiken av sitt lag vid EM 2024

Holländarna kanjade Polen med 2-1 i sin öppningsmatch i Hamburg och hade turen att inte förlora mot ett slösaktigt Frankrike i sin andra match i Leipzig, Billiga Fotbollströjor där de klarade sig med oavgjort 0-0.

”Mot Polen spelade vi bra i 60 minuter och skapade många chanser”, sa Van Dijk till reportrar. ”Men vi var också under press. Mot Frankrike var vi mer kompakta som ett lag.

”Att hålla nollan mot världscuptvåan är bra. Men i besittning av bollen var vi väldigt dåliga.”

Det holländska laget blev utsatt för beskjutning från tv-vetare och tidningskrönikörer efter matchen mot Frankrike, men Van Dijk var oberörd av kritiken. ”Alla får ha sin egen åsikt, det är bra”, tillade han. ”Det stör mig inte, det är en del av fotbollen. Om det irriterade mig skulle jag få ett väldigt obehagligt liv.

– Förväntningarna är höga, även på oss själva. Vi har ett bra team; Det tycker jag uppriktigt. Vi vill visa det i stora matcher. Efter matchen mot Frankrike sa vi som spelare tydligt till varandra vad som behöver förbättras.

”Vi kan och måste göra bättre än vi gjorde mot Frankrike. Vi kan fortfarande göra framsteg i det här EM.”

Holländarna, som är nästan säkra på att gå vidare till åttondelsfinal, Frankrike tröja 2024 avslutar sina gruppspel mot Österrike i Berlin på tisdag.

Lämna ett svar