Publicerad den Lämna en kommentar

Serbien förundras över den destruktiva kraften hos unga slovenier: Miša Brečko ledde tonåringarna till en historisk seger

Fotbollströjor barn med eget tryck kan inte tro resultatet av matchen i den första omgången av Europamästerskapet i fotboll i kadetter. Deras landslag upplevde ett katastrofalt nederlag, vilket gör desto mer ont eftersom det tillfogades dem av ”skidåkare” från Slovenien!

Det slovenska kadettlaget i fotboll (upp till 17 år) inledde EM i Ungern med en 4:2 (3:0) seger. Tränaren Miš Brečeks avdelningar kommer också att spela mot Spanien och Italien i gruppspelet.

Hittills har det aldrig hänt att Slovenien firar EM-matchen i denna ålderskategori, så Brečka och hans församlingar har skrivit på en historisk framgång.

Slovenien spelade särskilt bra i första halvlek. I Budapests förorter skakade hon sin rivals nät tre gånger; den knappt 15-årige David Pejičić var ​​på mål i den fjärde minuten, Luka Topalović gjorde 2-0 sex minuter senare och Aldin Jakupović gjorde mål i den 34:e minuten.

I det första målet startade den sprallige Topalović handlingen, som sedan passade för Jakupovićs mål. I andra halvlek ökade Slovenien sin ledning till 4:0 genom Rene Hrvatin, och Serbien reducerade under 66:e och 82:e minuterna.

Glädje, vila, förberedelser

”Vi gjorde en bra prestation, vi spelade större delen av matchen som vi hade föreställt oss. Jag måste vara nöjd. Men precis som att förluster inte alltid är dåliga, är segrar inte alltid bra. Oavsett allt är vi helt klart nöjda med seger i EM”, betonade tränaren Mišo Brečko efter matchen och tillade: ”Näst kommer Spanien, som – precis som Serbien – är ett högkvalitativt landslag. Vi har inte gjort det vi kom för. Kort sagt: glädje, vila och förberedelser inför nästa match.”

16 landslag spelar i Ungern. Ungern, Irland, Polen och Wales är i grupp A, Portugal, Frankrike, Skottland och Tyskland är i grupp C, och Kroatien, Nederländerna, Schweiz och England är i D. Titeln försvaras av fransmännen, Barcelona kläder barn som besegrade holländarna i finalen förra året. De fem bästa länderna från EP kommer att kvalificera sig till VM under 17 år. Finalen hålls den 2 juni.

Lämna ett svar