Publicerad den Lämna en kommentar

Barcelona tog med Gundogan och kunde omedelbart förlora honom på grund av en ovanlig klausul

Ilkay Gundogan presenterades officiellt för jutorer som ny Barcelona-fotbollsspelare, Billiga Fotbollströjor men det betyder inte att han kommer att välkomna starten på den nya säsongen i sin nya klubbs tröja.

Teoretiskt sett finns det en möjlighet att den helt otroliga klausulen som ingick i hans kontrakt som han skrev på skulle kunna aktiveras. Den välrenommerade Athletic skrev om allt och konstaterade att den tyska representanten ”klarade sig” briljant i en tid då Barcelona drabbades av svåra ekonomiska problem.

Barcelonas ekonomiska problem med fair play började redan före Lionel Messis avgång. Barca var tvungen att sälja honom eftersom de inte hade ekonomisk rätt att registrera honom, och problemen fortsätter än i dag.

Därför ville Gundogan inte riskera någonting. Hans managers inkluderade i kontraktet med Barcelona en speciell och aldrig tidigare skådad klausul enligt vilken tysken lämnar klubben gratis, om han inte är registrerad i klubben i slutet av sommaren.

Barcelona måste sälja några stjärnor för att värva Gundogan. Dessa är Ferran Torres, Ansu Fati, Franck Kessie och flera andra spelare, allt för att frigöra löneutgifterna för registreringen av Gundogan.

En flytt från Etihad till Camp Nou av en av Manchester Citys viktigaste spelare i sin tredubbla vinst har avslutat månader av spekulationer.

Arsenal var nämligen mest intresserade av hans tjänster, som försökte få honom vid flera tillfällen, mest på grund av önskan från Mikel Arteta, som också jobbade med det tyska landslaget i City.

Men till slut bestämde han sig för FC Barcelona tröja, ​​​​men om katalanerna inte löser sina ekonomiska problem i slutet av sommaren kommer Gundogan inte ens spela där.

Lämna ett svar