Publicerad den Lämna en kommentar

Billiga Liverpool fotbollströjor UEFA inledde förfarandet på grund av Ustasha-flaggan i Rijeka, Kroatien hotas med stränga straff

Billiga Liverpool fotbollströjor Det europeiska fotbollsförbundets paraply (UEFA) har inlett disciplinära förfaranden mot det kroatiska fotbollsförbundet på grund av Ustasha-flaggan i Rijeka som stod på läktaren under matchen mot Lettland.

Som UEFA meddelade inleddes disciplinära förfaranden mot det kroatiska fotbollsförbundet på grund av rasism och diskriminering vid EM-kvalmatchen mellan Kroatien och Lettland, som spelades den 8 september på HNK Rijeka-stadion.

I sektorn med kroatiska fans märktes nämligen en individ som visade Ustasha-flaggan vid flera tillfällen.

Det kroatiska fotbollsförbundet förväntar sig nu ett hårt straff för detta eftersom det för närvarande är under villkorlig dom på grund av fansens diskriminerande beteende i slutet av Nations League. Enligt UEFA:s regler, om det bevisas att det verkligen fanns en Ustasha-flagga på läktaren, kommer straffet att spela en hemmamatch utan publik att aktiveras automatiskt.

Det skulle innebära att det kroatiska landslaget spelar den 12 oktober utan publik i Osijek i matchen mot Turkiet.

Omedelbart efter UEFA:s rapport skickade det kroatiska fotbollsförbundet ett officiellt brev till den kommunala domstolen i Rijeka och den lokala polisen så att personerna som tog med Ustasha-flaggan in på stadion skulle åtalas och sanktioneras.

Polisen fastställde att tre personer förde in flaggan på stadion, och en anmälan om förseelser gjordes mot dem och rättsliga förfaranden inleddes.

”Tyvärr räcker tre individer för att förstöra den vackra bilden från Rujevica där våra fans var oklanderliga, Fotbollskläder Barn vilket också framgår av rapporten från delegaten som inte hade några invändningar mot fansens beteende”, meddelade det kroatiska fotbollsförbundet.

Lämna ett svar