Publicerad den Lämna en kommentar

Välkommen till Sevilla inför 23 000 fans: Ramos brast ut i gråt inför fansen, de förlät honom

real madrid tröja med eget namn Den spanske fotbollsspelaren Sergio Ramos fick ett spektakulärt välkomnande efter att ha återvänt till Sevilla efter 18 år. Han avvisade betydligt rikare erbjudanden från Saudiarabien och Turkiet, satte sina känslor först och, som han säger, uppfyllde sin dröm.

Ramos började sin extremt framgångsrika professionella resa inom sport för 18 år sedan, och på onsdagskvällen presenterades han på Ramon Sanchez-Pizjuana-stadion som en nygammal spelare i denna andalusiska klubb.

Den spanska fotbollsspelaren kunde inte dölja sina tårar, efter att ha klev in på den fyllda arenan, och lokala medier rapporterar att mer än 23 000 fans var närvarande på stadion.

Videorna och bilderna som kommer visar bäst hur det hela såg ut igår kväll.

”Det här är en oförglömlig dag för mig, jag har uppfyllt min dröm, jag återvänder hem efter 18 år. Jag vill använda detta tillfälle att tacka presidenten, sportchefen, vicepresidenten, alla er, fansen för möjlighet att återvända hem… Ni har alla gjort det möjligt för mig att upprepa detta, jag drivs av känslor, och jag tror på vårt projekt. Jag slöt en cirkel i Paris och jag startar en ny i Sevilla,” sa Ramos .

De mest ivriga fansen av Sevilla, d.v.s. den här klubbens ultras, sa att de inte kommer att vidta några handlingar såsom förolämpningar eller slag mot spelarna, men mellan raderna kan man läsa att de inte har glömt det lidande de kände på grund av Ramos i det förflutna.

”Vi drivs inte av hat eller förbittring, utan av kärlek och stolthet för vår klubb, dess historia och dess fans. Vi tror att själva förslaget om denna överföring redan innebär en brist på respekt för de värderingar som gjorde oss fantastiska, för symbolerna och legenderna som försvarade vår klubb och enligt de tusentals Sevilla-fans som har lidit under den här spelarens hån tidigare”, sa Sevilla-fansen och tillade:

”Vi kommer inte att vidta några handlingar som att slå eller förolämpa spelare under matcher. Däremot kan och bör vi inte visa stöd för handlingar som strider mot Sevillas principer och värdighet.”

Ramos spelade fotboll för första gången i Sevilla vid sju års ålder och efter att ha passerat alla de yngre åldersgrupperna gjorde han sin debut för a-laget 2004.

Han spelade 49 officiella matcher för Sevilla och gjorde tre mål. Real köpte honom året därpå för 27 miljoner euro och han tillbringade de följande 16 åren i Madrid.

Som en av de bästa stopparna i fotbollens historia vann han 23 troféer med Real, och från 2021 till 2023 var han medlem i PSG, Fotbollsdress Barn med vilken han vann ytterligare tre troféer. Han har 180 matcher och 23 mål för det spanska landslaget, samt två EM- och en världsmästartitel.

Lämna ett svar