Publicerad den Lämna en kommentar

Manchester United tog sig tillbaka till 6:e plats i tabellen med en knapp seger med 2-1 över Chelsea

Den 6 december 2023 avslutades den 15:e omgången av Premier League, där Manchester United tog emot Chelsea. Efter en 90 minuters kamp vann Manchester United med 2-1 och återvände till 6:e plats i tabellen.

I den 9:e minuten av första halvlek begick Chelseas Enzo ett regelbrott i straffområdet, vilket gav Manchester United en möjlighet till straffspark. Manchester Uniteds Bruno Fernandes frispark räddades dock av Chelseas målvakt Alexis Sanchez och Manchester United slösade bort en bra chans. Chelsea kontrade sedan i pausen och Mudricks skott träffade stolpen och studsade utanför, Manchester United tröja billigt vilket lämnade Manchester United lyckligt lottad som klarade sig undan med seger.

I den 19:e matchminuten fångade Manchester Uniteds lag på ett skickligt sätt Chelseas misstag på backfältet och McTominay, iklädd nummer 39, tog tillfället i akt och gjorde 1-0 med ett skott på mål för att ge värdarna ledningen.

Chelsea gav dock inte upp och i den 45:e minuten passade Mudrick till Palmer, som gled horisontellt förbi försvaret för att jämna ut ställningen till 1-1 med ett lågt skott för att få tillbaka sidorna på jämna villkor.

I den 69:e minuten av andra halvlek hittade Gana Joe, iklädd tröja nummer 17, McTominay med ett precist inlägg för att heada Manchester United tillbaka i ledningen och göra slutresultatet 2-1. Chelsea trappade upp sina anfall resten av matchen men kunde inte ändra på resultatet. Chelsea trappade upp sina anfall men lyckades inte ändra resultatet. Till slut avslutade Manchester United matchen med en 2-1-vinst.

Med denna vinst nådde Manchester United 27 poäng och gick tillfälligt om Newcastle, som hade spelat en match mindre, för att återta 6:e platsen i tabellen. Chelsea, Billiga Fotbollströjor å sin sida, stod kvar på 19 poäng och fortsatte att uppta 10:e platsen i tabellen.

Manchester United har spelat dåligt den här säsongen och många fans trodde att Manchester United kunde misslyckas även i den här matchen, men meningen var inte att vänta då Manchester United-laget lyckades slå Chelsea med beslutsamhet och starka anfallsförmåga. Den här vinsten betyder mycket för Manchester United eftersom den inte bara tillför förtroende till laget utan också återvinner konkurrenskraften i toppen av tabellen. Manchester United kommer att fortsätta kämpa hårt för fler vinster framöver och kämpa ännu hårdare för att tävla om EPL-titeln.

Lämna ett svar