Publicerad den Lämna en kommentar

La Liga Roundup: Real Madrid kantar Mallorca för att säkra den spanska ligan

Real Madrid och Girona utökade sina imponerande körningar för Real Madrid tröja 2024 att nå halvvägs i den spanska ligasäsongen på toppen av tabellställningen.Båda lagen vann på onsdagen för att nå 48 poäng efter 19 matcher, med tredjeplatsen Atletico Madrid 10 poäng tillbaka. Real Madrid var före Girona på ett tiebreak. Barcelona kan flytta inom sju poäng från ledarna om det vinner på Las Palmas på torsdag.

Madrid kantade Mallorca med 1-0 hemma med ett sent mål av Antonio Rüdiger i en match som markerade återkomsten av Vinícius Júnior från skada.Girona, överraskningslaget i spansk fotboll den här säsongen, besegrade Atletico med 4-3 med en vinnare av Iván Martín på stopptid.Álvaro Morata gjorde ett hattrick för Atletico, medan Antoine Griezmann hölls poänglös för att förbli obunden med Luis Aragonés som klubbens bästa målskytt genom tiderna med 173 mål.

THRILLER I GIRONA

Inför en annan svår utmaning tog Girona sig till tillfället ännu en gång och övervann Diego Simeones Atletico för att visa att det kan betraktas som en genuin titelutmanare.Martín gjorde det vinnande målet en minut in på stopptid, och sköt ett skott med vänster fot i det övre hörnet efter att ha avvärjt en rad Atletico-försvarare inne i området.Värdarna ledde med 3-1 tills Morata slog sitt hattrick med en kvittering i den 54:e. Valery Fernández, Savinho och Daley Blind gjorde Gironas andra mål på Montilivi Stadium.

Laget som tränas av Míchel har ligans bästa anfall med 46 mål, fyra fler än Madrids. Girona har 15 vinster, tre oavgjorda och en ensam förlust mot Madrid.Det gick på en 13-matcher obesegrad rad i alla tävlingar sedan den där 3-0-förlusten mot Madrid hemma i september. Förra månaden vann den övertygande 4-2 mot titelförsvararen Barcelona.

”Vi kommer att fortsätta match för match,” sa Martín. ”Vi är nära att säkra en europeisk plats, men vi måste hålla detta momentum och försöka vinna så många poäng som möjligt. Sedan i slutet av säsongen, vi” får se var vi är.”

MADRID FORTSÄTTER TRYCK

Vinícius var tillbaka i spel efter en frånvaro på nästan två månader på grund av en muskelskada, men det spanska kraftpaketet kämpade i attacken tills Rüdiger bröt dödläget med en nick i övre hörnet efter en välplacerad hörna som Luka Modric tog i 78:e minuten.”Jag är väldigt glad eftersom det var ett viktigt mål och en viktig trepoäng för oss”, sa Rüdiger.

Resultatet utökade Madrids obesegrade rad till 18 matcher i alla tävlingar, sedan en ligaförlust med 3-1 i Atletico i september. Det var lagets ensamma förlust under en säsong där det har vunnit 21 matcher och tre oavgjort.

Mallorca, som två gånger slog i trä på Santiago Bernabeu Stadium, stannade på 14:e plats, fyra poäng från nedflyttningsstrecket. Laget som coachats av den mexikanske managern Javier Aguirre hade vunnit två av sina tre senaste ligamatcher – mot Sevilla och Osasuna.

Vinícius hade inte spelat sedan november när han skadade en benmuskel när han spelade ett VM-kval med Brasilien. Han hade ett par klara chanser på onsdagen men utnyttjade dem inte.

Madrid återvände också försvararen Dani Carvajal, men tränaren Carlo Ancelotti förblev utan flera nyckelspelare på grund av långvariga knäskador, inklusive målvakten Thibaut Courtois och försvararna David Alaba och Éder Militão.

CELTA VINNER

Celta Vigo besegrade Real Betis med 2-1 hemma med en vinnare av den svenske tonåringen Williot Swedberg sex minuter in på stopptid.

Resultatet tog Celta ur nedflyttningsstrecket. Vigo-laget har vunnit två av sina tre senaste ligamatcher efter att ha uthärdat 12 matcher utan seger i tävlingen.

Real Betis, segerlöst i fem raka matcher i alla tävlingar, Billiga Fotbollströjor stannade på sjunde plats.

I en match mellan två lag i nedflyttningsstrecket besegrade 19:e plats Granada 18:e plats Cadiz med 2-0 hemma.

Lämna ett svar