Publicerad den Lämna en kommentar

1-0! Tidigare Manchester City-spelare leder till seger. Chelsea vinner derbystriden och firar tre raka segrar, passerar Manchester United.

Efter att ha vunnit tre på varandra följande matcher mötte Chelsea en motgång i ligacupens semifinal, förlorade borta med 0-1 mot Middlesbrough, Manchester City tröja ett lag från Championship. I den 21:a omgången av Premier League återvände Chelsea till Stamford Bridge för att möta Fulham. Sterling skapade en straff, och Palmer gjorde det enda målet i matchen. Två före detta Manchester City-spelare hjälpte Chelsea att vinna London-derbyt med 1-0 hemma, och Chelsea passerade tillfälligt Newcastle och Manchester United i tabellen.

Fulham, också ett London-lag, vände på föregående omgångs match mot Arsenal och förlorade knappt mot Liverpool i ligacupens semifinal. Trots att de låg bakom Chelsea i tabellen före matchen var de i bättre form. I den här matchen återvände Chelseas förstaelva, med Broja, Sterling och Palmer som anfallare; Enzo, Kessie och Gallagher på mittfältet; Gusto, Diasssy, Thiago Silva och Colewell bildade försvaret; Petr Cech stod i målet.

Trots att Chelseas trupp är värd nästan en miljard euro, har bristen på en skicklig målskytt varit det största problemet de senaste åren. Detta problem återspeglades också i denna match; under hela matchen sköt Chelsea 17 gånger, men bara 3 gånger på mål. Under de första 20 minuterna missade Enzo, Gallagher och Broja målet med sina skott; i den 28:e minuten fick även Fulham en chans, när Harry Wilson sköt nära målet, men Petr Cech gjorde en avgörande räddning för att hålla målet rent.

I den 38:e minuten uppstod en kontroversiell situation på planen när Gusto fällde William, en före detta Chelsea-spelare, genom att trampa på hans vrist. Huvuddomaren visade endast upp ett gult kort. I slutet av första halvlek, under skadetiden, gjorde Sterling en dribbling i straffområdet och Isia Diop fällde honom med en blind tackling. Chelsea fick en straff, och Palmer slog säkert in den, 1-0! Denna säsong har Palmer blivit Chelseas första straffskytt, och hittills har han träffat målet i alla fyra straffar; han är också lagets bästa målgörare med 9 mål och 7 assist.

I den andra halvleken fortsatte Palmer och Sterling att utmana Fulhams försvarslinje. I den 50:e minuten sköt Palmer från höger, men bollen gick över ribban. I den 53:e minuten slog Gallagher in en boll från vänster sida, och Sterling nickade mot målet, men bollen träffade stolpen och studsade ut. I den 59:e minuten startade Palmer en attack genom att dribbla förbi motståndare, men Gustos inlägg rensades ut.

I den 73:e minuten föll Enzo i straffområdet, och Raúl Jiménez sköt med kraft, men Petr Čech räddade skottet vid mållinjen. I den 83:e minuten sköt Gallagher med baksidan av foten från utanför straffområdet, och Leno stod förvånad på plats när bollen träffade stolpen. I den 86:e minuten sköt William direkt på frispark, och bollen smekte ribban och gick över. Fulham missade därmed chansen att kvittera i slutminuterna.Billiga Chelsea Fotbollströjor

Slutligen höll Chelsea sin 1-målsledning och vann med 1-0, säkrade 3 poäng och uppnådde samtidigt sin tredje raka seger i ligan. Trots att de hade spelat en match mer, lyckades Chelsea tillfälligt gå om Newcastle och Manchester United i tabellen och inta åttonde plats. Samtidigt markerar detta Chelseas första seger i ligan på årets första match under de senaste åtta åren.