Publicerad den Lämna en kommentar

Jack Grealish och Jeremy Doku har båda avgörande roller att spela i Citys försvar av trippel

När Manchester City fortsätter sin trippelförsvar är det tydligt att både Jack Grealish och Jeremy Doku kommer att krävas av Pep Guardiola. Billiga Fotbollströjor Arsenal De två spelarna är väldigt olika typer av yttrar men båda kommer att ha en avgörande roll när City jagar historia.

Jeremy Doku var Pep Guardiolas föredragna alternativ på vänsterkanten under Citys 2-0-seger över Everton förra lördagen. Doku var möjligen Citys farligaste offensiva hot fram till den andra halvleksintroduktionen av Kevin De Bruyne. Doku måste förbättra sitt slutprodukt och beslutsfattande. Men hans snabbhet och förmåga kommer att vara viktiga, särskilt mot lag som försvarar djupt som Everton.

Innan City mötte Everton förklarade Pep Guardiola vad Grealish behövde göra för att återfå sin plats i Citys startelva. Till hans förtjänst verkade det i hans korta framträdande på Etihad att Grealish hade tagit sin chefs råd till sig. Det fanns mer avsikt i den engelska landslagsmannens spel än i tidigare framträdanden. Det var ett positivt tecken från Grealish med en kritisk månad framför sig för City.

Förra säsongen blev Jack Grealish en integrerad spelare i Citys trippelsuccé. Billiga Fotbollströja Hans förmåga att behålla bollen blev en avgörande faktor för hans lag framgång förra säsongen. När han är som bäst är han en viktig spelare för Pep Guardiola. Hans prestation i Citys seger över Manchester United tidigare denna säsong är ett utmärkt exempel på vad Grealish kan bidra med när han är på topp.

Med sin helt olika uppsättning egenskaper kommer både Jack Grealish och Jeremy Doku att ha en roll att spela under resten av säsongen. Det kan också bli en situation där en av dem griper chansen att göra vänsterkanten till sin egen. Men för tillfället kommer båda att behövas av sin tränare.

Lämna ett svar