Publicerad den Lämna en kommentar

Citys mittfält är en integrerad del av Pep Guardiolas trupp

Manchester Citys mittfältare Rodri har blivit en integrerad del av Pep Guardiolas trupp. Manchester City matchtröja-tränaren förklarade vikten av mittfältaren för sin sida under sin presskonferens före matchen innan hans lag stöter ihop med Everton.

Vikten av Citys mittfältsnål kan inte underskattas. Manchester City är en annan sida utan Rodri. Alla deras tre förluster i Premier League har kommit utan den spanska landslagsspelaren. Wolves, Arsenal och Aston Villa utnyttjade alla Rodris frånvaro för att slå världsmästarna. Dessa resultat visar hur viktig Rodri är för staden.

Sedan han kom till klubben från Atletico Madrid har Rodri blivit utan tvekan den bästa centrala mittfältaren i världsfotbollen. Han har trivts under Pep Guardiola och har tagit sitt spel till en annan nivå. Rodri gjorde vinnaren i förra säsongens Champions League-final och är så ofta där för ett avgörande bidrag när hans lag behöver honom som mest. Det är en rättvis jämförelse att jämföra Rodri med Citylegendaren Yaya Toure. Den ivorianske mittfältaren hade också förmågan att komma fram i avgörande ögonblick som Rodri under sin tid i klubben.

Pep Guardiola är väl medveten om hur vital Rodri är vid hans sida. Billiga Fotbollströjor När han talade innan hans lag möter Everton fick City-tränaren frågan om Rodris betydelse för hans lag. Guardiola sa: ”Tja, vilken kvalitet han har! Kvaliteten, närvaron, lugnet, personligheten, hur han reagerar när vi släpper in ett mål, hans kroppsspråk, tusen miljoner saker – han är en otrolig, komplett mittfältare, fotbollsspelare skulle jag vilja säga. Han är verkligen viktig, annars skulle han inte spela så många minuter som han har spelat.

Citys mittfältsnål utvecklades till den spelare han är idag

Guardiola berömde också hur Rodri har utvecklats sedan en tuff första säsong på Etihad. Stadschefen sa: ”Aldrig, sedan jag kom, såg jag ett träningspass från honom som var lite platt eller lite distraherad, han är alltid fokuserad och uppmuntrar alltid sina kompisar. Han är en sann ledare på planen, så konkurrenskraftig, och han lärde sig alla knep som det behöver för att vara en hållfast mittfältare. Och naturligtvis, leka och korrigera och uppmuntra de bra sakerna, korrigera de dåliga, du blir bättre. Det här är vad som hände med Rodri.”

Citys mittfält har blivit en integrerad del av Pep Guardiolas laguppställning. Om mästarna ska skapa historia den här säsongen kommer Rodri utan tvekan återigen vara i hjärtat av det hela.

Lämna ett svar