Publicerad den Lämna en kommentar

Det finns en potentiell Ballon d’Or-vinnare bland Manchester Citys spelare

Thomas Franks tankar är att det finns en potentiell Ballon d’Or-vinnare bland Manchester Citys spelare. Brentfords manager hade höga lovord för en Manchester City Tröja 2024-stjärna inför kvällens match på Etihad Stadium. Medan Erling Haaland ofta anses vara den Manchester City-spelare mest sannolika att vinna Ballon d’Or, tror Thomas Frank att Phil Foden har en chans att vinna den åtråvärda utmärkelsen. Frank såg Foden göra ett matchvinnande hattrick i det senaste mötet mellan lagen.

Innan kvällens match på Etihad pratade Brentfords manager väl om Foden. Han berättade för media: ”Phil Foden är en mycket bra spelare. För mig är han den närmaste England kommer en Ballon d’Or-vinnare i framtiden. Jag tror att han har den potentialen, den nivån. Han påverkar spelet på så många sätt. I det senaste spelet hamnade han i tre situationer och gjorde tre mål. Han är mycket bra på att dribbla, mycket bra på att spela fram sina medspelare och arbetar mycket hårt. Han verkar ha en bra mentalitet när det gäller att arbeta hårt.”

Phil Foden har tagit sitt spel till en annan nivå den här säsongen. Han har klivit fram med Ilkay Gundogans avsked och Kevin De Bruynes långvariga skada för att hjälpa City att positionera sig för att försvara den trippel de vann förra säsongen. Han har fått mer ansvar av Pep Guardiola den här säsongen och det har fått det bästa ur Foden.

Phil Fodens talang har länge varit känd. Billiga Fotbollströja Han har utan tvekan potentialen att bli en av de främsta spelarna i världsfotbollen. Om han utvecklas till den spelare han hotar att bli, kan en Ballon d’Or vara i hans framtid. Om han samlar på sig en Ballon kommer Thomas Franks bedömning att bevisas vara korrekt.

Lämna ett svar