Publicerad den Lämna en kommentar

Ederson gör sitt avtryck med en avgörande prestation mot Bournemouth.

Manchester Citys målvakt Ederson gjorde en fantastisk insats för att hålla nollan i hans lags viktiga 1-0-seger över Bournemouth igår kväll. arsenal tröja med tryck Mästarna var tvungna att kämpa och slita sig till tre värdefulla poäng på Vitality Stadium. Edersons prestation bidrog i hög grad till att säkra Pep Guardiolas lag en välbehövlig seger.

Citys målvakt är ofta en åskådare när hans lag är i full fart. När han inte behövs på planen bidrar han med en avgörande del av mästarnas bollinnehavsspel. Den egenskapen var tydlig mot Andoni Iraolas lag när hemmalaget pressade Manchester City över hela planen. Det var en beundransvärd ansträngning från Bournemouth när de valde att ta matchen till världsmästarna. Ederson visade hur viktig han är för sitt lag med en suverän insats med sina fötter. Hans kvalitet på bollen är sådan att den ibland liknar en annan utespelare. Det var en anmärkningsvärt lugnande insats från den brasilianska målvakten inför Bournemouths press.

Men mot Bournemouth var Ederson tvungen att vara på topp för att bevara sin nolla. Han gjorde en rad fina räddningar för att säkerställa att hans lag lämnade Vitality Stadium med tre avgörande poäng. Under den andra halvleken var inte City på sin bästa nivå och var tvungna att gräva djupt för att hålla jämna steg med ligaledarna Liverpool. Med Ederson på topp i målet lämnade de Vitality Stadium med den seger de så desperat behövde. Det gjorde också att det blev två raka nollor för hans lag efter deras seger över Brentford mitt i veckan.

Edersons prestation kan vara avgörande för säsongens gång

Även om det är ovanligt att se Ederson tvingas göra så många avgörande räddningar är han mer än kapabel när det behövs. Hans prestation igår var en påminnelse om hur bra Citys förstamålvakt är. Han slog också klubbens rekord för flest nollor i Premier League med sin 110:e nolla igår kväll. Det är en anmärkningsvärd bedrift för Ederson.

Segern igår var inte Citys bästa prestation för säsongen. fotbollsdress barn Men med Ederson som gör en fantastisk insats i målet kan den ses tillbaka på som en avgörande seger vid säsongens slut. Bakom Phil Foden var han sitt lags bästa spelare på Vitality Stadium. Det kan gå långt i årets titelstrid och Edersons prestation kommer att ses tillbaka som en avgörande i säsongens gång.

Lämna ett svar