Publicerad den Lämna en kommentar

Kyle Walker går ner skadad och Manchester City svettas över hans tillstånd

Det var dåliga nyheter på skadefronten under Englands 1-noll förlust mot Brasilien i natt. Inter Milan tröja Kyle Walker klev av med en uppenbar hamstringskada under de inledande 20 minuterna av gårdagens vänskapsmatch på Wembley Stadium. Manchester City kommer nu att svettas över sin kaptens tillgänglighet för den avgörande Premier League-matchen mot Arsenal och efter gårdagens vänskapsmatch.

Efter förlusten mot Brasilien berättade Gareth Southgate för media att Kyle Walker skulle genomgå tester för sin skada under de kommande dagarna. Englands manager berättade för media: ”Vi vet inte ännu. Han känner något, men han är inte en spelare som är skadad särskilt ofta, så han är inte helt säker på vad det är. Så det är något vi måste utvärdera under de kommande dagarna.”

Manchester City kommer nu att svettas över Kyle Walkers tillstånd. Fotbollskläder med tryck Deras kapten har en avgörande roll att spela i världsmästarnas jakt på historia den här säsongen. Hans snabbhet och erfarenhet på högerbacken är avgörande delar av Citys försvar. Walker skulle sannolikt ha haft en avgörande roll att spela i Citys kommande match mot Arsenal. Kampen mellan Vinicius Junior och Kyle Walker kan också bli en avgörande faktor i de två lagens kvartsfinal i Champions League nästa månad.

Frågor måste också ställas om det är klokt att spela internationella vänskapsmatcher under en så hektisk period av säsongen. Samtidigt som nationerna måste förbereda sig för de kommande Europamästerskapen, verkar det vara ett kortsiktigt beslut att lägga till fler matcher i kalendern.

Manchester City kommer nu att svettas över Kyle Walkers tillgänglighet efter hans skada mot Brasilien. Han har en avgörande roll att spela för Pep Guardiolas lag, och mästarna hoppas att hans skada inte är alltför allvarlig.

Lämna ett svar