Publicerad den Lämna en kommentar

Liverpool försöker vända blad efter Europa League-förlusten på Anfield

Jurgen Klopp säger att Liverpool ”tappade greppet” i 3-0-förlusten mot Atalanta.

Utklassningen på Anfield i första omgången av Italien 2024 Hemmatröja League-kvartsfinalen på torsdagskvällen har dämpat snacket om en trippel – för tillfället i alla fall.

Reds måste nu vända blad för att säkerställa att de inte hamnar på efterkälken i Premier League-titelracet – för närvarande deras bästa chans till mer silver under Klopps sista säsong.

”Vi spelade en dålig match, vi förtjänade att förlora och det måste vi känna nu. Men killarna har exakt den här kvällen på sig att må dåligt över det och sedan måste vi bygga upp oss igen inför Crystal Palace-matchen, så det är så det är”, sade Klopp i sin presskonferens efter matchen.

Liverpool tar emot Palace på söndag ett par timmar innan ettan Arsenal möter Aston Villa i norra London. Klopp och Mikel Artetas lag ligger på samma poäng men Arsenal leder på målskillnad. Manchester City är en poäng bakom och kan gå upp i serieledning på lördag när man tar emot nedflyttningshotade Luton.

”Vi måste studsa tillbaka och det enda sättet att göra det är uppenbarligen att vinna matchen i helgen”, sa försvararen Virgil van Dijk till TNT efter torsdagens förlust.

Spelare piskad av supporter under konfrontation efter Saudi Super Cup-finalen Snabbväxande Stuttgart lånar Bayern-målvakten Alexander Nubel i ytterligare två år Al-Hilal slår Al-Ittihad med 4-1 i finalen av Saudi Super Cup

Den 56-årige Klopp överraskade alla i slutet av januari när han meddelade att han skulle lämna Liverpool i slutet av denna säsong efter nästan nio år i ledningen.

En månad senare slog Liverpool Chelsea i den engelska ligacupfinalen och Merseyside surrade om en fyrdubbling för att skicka iväg Klopp med stil.Billiga Fotbollströjor

Men Liverpool tappade en ledning i förlängningen och förlorade mot Manchester United i FA-cupens kvartsfinal.

Och sedan kom Atalanta – på sjätte plats i Serie A – till stan. Returen spelas nästa torsdag i Bergamo.

”Jag tror att vi måste göra mycket bättre ifrån oss med deras man-marking-system och när vi har bollen måste vi hålla i bollen bättre och längre och vara starkare”, sa Van Dijk. ”Uppenbarligen vann de 50-50 utmaningarna för det mesta och då var ytorna öppna. De straffade oss omedelbart med det och det är vad som händer.”

I gruppspelet i Champions League 2020-21 slog Liverpool Atalanta med 5-0 på bortaplan innan de förlorade hemma med 2-0 mot det italienska laget – båda matcherna spelades utan fans på grund av COVID-19-pandemin.

Och 2019 gjorde Liverpool en comeback mot Barcelona efter att ha förlorat det första mötet med 3-0 i Champions League-semifinalen och vunnit med 4-0 på Anfield i returen.

Så en ny vändning är att vänta?

”Tja, om du inte har någon tro är det ingen idé att åka till Italien. Vi har gjort det väldigt svårt för oss själva när vi åkte dit med 3-0 i baken, men vi fokuserar på Crystal Palace”, sa Van Dijk. ”Som jag sa, vi behöver att alla snabbt slår på den igen och sedan kommer vi att fokusera på att göra minst fyra mål där borta.”

Lämna ett svar