Publicerad den Lämna en kommentar

Cole Palmer gör fyra mål när Chelsea slår Everton för sex

Cole Palmer gör fyra mål när Chelsea slår Everton för sex

Cole Palmer blev Manchester City Fotbollströja främste målskytt den här säsongen när hans fyra mål hjälpte Chelsea att krossa olyckliga Everton med 6-0 på Stamford Bridge.Den tidigare Manchester City-spelaren har nu gjort 20 mål under säsongen och tog ner Sean Dyches lag nästan på egen hand och gjorde ett hattrick under de första 29 minuterna för att blåsa nytt liv i sitt lags försök att kvalificera sig för Europa.

Detta var en så komplett första halvlek som Chelsea har lyckats med under Mauricio Pochettino, med en klinisk skärpa framför mål som fick de intetsägande anfallsuppvisningarna tidigare under säsongen att kännas som ett avlägset minne.Det var också en kväll för individer. Moises Caicedo på mittfältet gav en prestation full av list och mognad; sällan hade han sett så säker ut i Chelseas färger.

Nicolas Jackson, som gjorde det fjärde målet, och Mykhailo Mudryk var fantastiska och vände opinionen ytterligare till sin fördel efter långsamma starter på sina karriärer i blått.Sedan var det Palmer, Chelseas talisman, som nu säkert är en utmanare till sin tidigare lagkamrat i Manchester City, Erling Haaland, om Golden Boot.

Det här var inga perfekta 90 minuter och det finns fortfarande problem för Pochettino att ta itu med. När hans lag fick en straff vid ställningen 4-0 i den andra halvleken uppstod ett fysiskt bråk när Jackson och Noni Madueke försökte ta bollen från den utpekade straffskytten Palmer. Det pekade på en brist i disciplin och ledarskap som managern måste ta itu med.Men det kunde inte förstöra en fin kväll för hemmafansen i västra London, som avslutades passande när akademiledamoten Alfie Gilchrist sköt in sitt första mål för klubben på stopptid.

Chelsea hade inlett matchen trögt och undvek med nöd och näppe att hamna i underläge efter nio minuter när Beto missade målet från fyra meter.Som så ofta den här säsongen krävdes det ett ingripande från Palmer för att skaka liv i dem. Han tog emot bollen i djupled från Malo Gusto, spelade fräckt mot Jarrad Branthwaite, spelade ett-två med Jackson och skruvade sedan avslutet utanför Jordan Pickford för sitt första mål i en anmärkningsvärd första halvlek.

Snart öppnades dammluckorna. Efter 17 minuter spelades Mudryk in på vänsterkanten av Jackson, Billiga Fotbollströjor som fick tillbaka bollen från ukrainaren och sköt första gången. Pickford slog ut bollen, men bara till fötterna på Palmer som gjorde sitt andra mål.Hans avslut för 3-0 var utsökt, men möjligheten kom presentförpackad från Pickford. Den engelske målvakten försökte hitta Amadou Onana men kom för kort med sin passning. In kom Palmer och trots att det var 45 meter till mål lobbade han in bollen i mål för sitt hattrick.

Jackson gjorde fyra mål före paus och visade prov på utsökt touch när han drog Marc Cucurellas inlägg ur luften innan han vände och styrde bollen förbi målvakten till hörna.22-åringen har förbättrat sig avsevärt under de senaste veckorna och hans 13:e mål för säsongen var hans bästa hittills för Chelsea.Palmer argumenterade bort Jackson och Madueke för att göra det till fem från straffpunkten strax efter timmen, sedan borrade Gilchrist in i det nedre hörnet från Pickfords parering vid döden, när Chelsea flyttade inom tre poäng från topp sex.

Lämna ett svar