Publicerad den Lämna en kommentar

Var kan du se Frankrike vs Belgien: UEFA Euro 2024 åttondelsfinal live online, TV, förutsägelse och odds

Var kan du se Frankrike vs Belgien: UEFA Euro 2024 åttondelsfinal live online, TV, förutsägelse och odds

En repris av semifinalen i fotbolls-VM 2018 mellan Frankrike och Belgien ger rubriken för UEFA Euro 2024 åttondelsfinalen. Frankrike EM 2024 landslagströja Didier Deschamps herrar möter Domenico Tedescos lag i Düsseldorf på måndag och ingen av nationerna har ännu visat sitt bästa i Tyskland. Fransmännen och belgarna slutade båda tvåa i sina respektive grupper medan Kylian Mbappe bara är utanför målet efter att ha gjort mål i oavgjort med utslagna Polen i grupp D.

Även om Mike Maignan inledningsvis nekade Robert Lewandowski en kvittering från straffpunkten, slutade matchen nivå vilket var lika oväntat som Österrikes vinst över Nederländerna som skickade dem igenom som gruppvinnare före Les Bleus. Detta har landat Frankrike på samma sida av utslagsfasen för Euro-utslagsfasen som Tyskland, Portugal och Spanien. Men de gör båtar ett av de elakaste försvaren i den här tävlingen som kommer att oroa Belgien.

De röda djävlarna har varit poänglösa i två av sina tre matcher och har i snitt gjort mindre än ett mål per match hittills efter en chockförlust mot Slovakien, en återhämtningsseger mot grupp E-vinnarna Rumänien och sedan en mållös oavgjord match med utslagna Ukraina. Romelu Lukaku har ännu inte tagit sig upp i toppen och hade Koen Casteels inte varit vassare hade det kanske varit värre för Tedescos lag. Bara Serbien, som gjorde bara en gång, gjorde färre mål än både belgarna och fransmännen i somras.

VM-semifinalen 2018 kommer att tänkas på många med Les Bleus som orsakar hjärtesorg på sina grannar. Det blev också en förlust med 3-2 i en semifinal i UEFA Nations League 2021, vilket kommer att vara extra motivation för Tedesco och hans spelare. Deschamps och hans grupp kommer att titta på Portugal i kvartsfinalen i hopp om en chans att hämnas sin EM-finalförlust 2016 på hemmaplan.

Hur de kom hit

Inget av lagen vann sin grupp och Frankrike slutade efter Österrike i grupp D men före Nederländerna som tog sig igenom som en tredjeplats. Belgien vann inte heller grupp E, Real Madrid tröja barn och slutade efter Rumänien men före Slovakien eftersom alla fyra lagen hade fyra poäng var – en mindre än fransmännen – i den här upplagans mest balanserade grupp. Även om Les Bleus är obesegrade har Red Devils redan förlorat en gång i Tyskland.
Lagnyheter

Frankrike: Mbappe förväntas starta igen medan Antoine Griezmann bör återvända till startelvan som en del av en 4-2-3-1-strategi. Med Adrien Rabiot kapabel att spela till vänster kommer Bradley Barcola sannolikt att hoppa av trots en imponerande uppvisning mot Polen. Annars är försvaret satt och N’Golo Kante liksom Ousmane Dembele kommer sannolikt att fortsätta med sina startroller.

Möjligt Frankrike XI: Maignan; Konde, Saliba, Upamecano, Hernandez; Kante, Tchouameni; Dembele, Griezmann, Rabiot; Mbappe.

Belgien: Tedesco har Dodi Lukebakio tillgänglig och han kan komma in för Leandro Trossard även om Yannick Carrasco också är en möjlighet. Axel Witsel och Thomas Meunier är tveksamma och kommer sannolikt inte att presentera mycket här – om alls. Wout Faes kan bli avstängd för kvartsfinalen om han får en varning, men hans hjältemod att neka Ukrainas Artem Dovbyk underströk hans startbevis.

Eventuellt Belgien XI: Casteels; Castagne, Faes, Vertonghen, Theate; Tielemans, Onana; Doku, De Bruyne, Carrasco; Lukaku.
Förutsägelse

Frankrike måste vara vassare i anfallet men är tighta i ryggen medan Belgien varken är tillräckligt vassa i toppen eller tighta nog i ryggen. Även om det är nära ibland, bör det i slutändan vara fransmännen som marscherar vidare till kvartsfinalen. Val: Frankrike 2, Belgien 0.

Lämna ett svar