Publicerad den Lämna en kommentar

UEFA Euro 2024: Frankrike kan luta sig mot sitt starka försvar mot Cristiano Ronaldo och Portugal när attacken snubblar

UEFA Euro 2024: Frankrike kan luta sig mot sitt starka försvar mot Cristiano Ronaldo och Portugal när attacken snubblar

Frankrike är med i UEFA Euro 2024-kvartsfinalen och möter Portugal EM 2024 landslagströja i de åtta sista på fredag ​​i Hamburg, inför ett potentiellt semifinalmöte med Spanien eller värd Tyskland i Stuttgart. Les Bleus har varit långt ifrån imponerande framåt med bara tre mål hela turneringen och två av dem som inte ens gjorts av medlemmarna i huvudtränaren Didier Deschamps trupp. Ändå har fransmännen bara släppt in ett mål i sommar – Robert Lewandowskis återtagna straff mot Polen – vilket är något som bara La Roja kan kvittera hittills.

Det har inte varit champagnefotboll på något sätt, men turneringsvinnande körningar har sällan mycket av det eftersom resultatbaserad coachning dominerar. Få är bättre på det än Frankrikes tidigare VM- och Euro-vinnande kapten, Deschamps, som vill lägga till detta Euro som huvudtränare till det han vann för 24 år sedan som spelare. I sitt sökande efter den här pokalen har han satt på plats utan tvekan den mest imponerande backlinjen som denna turnering har sett hittills och deras snåla form kan vara det som för Les Bleus till Berlin.

Antoine Griezmann sammanfattade det franska tillvägagångssättet i somras bäst efter 1-0-segern över Belgien i måndags genom att säga till inhemsk press att sluta vara så kritisk till segrar med låga poäng. Segern över Österrike i grupp D och framgångarna mot belgierna i åttondelsfinalen har båda kommit via ensamma självmål och den polska gruppdrabbningen var också på väg åt det hållet. Med tre nollan av fyra möjliga i Tyskland är det viktigt att understryka att avgjort försvar kan vara lika värdefullt.

Efter Red Devils-vinsten är Deschamps herrar det enda laget kvar i denna EM som inte har varit efter i en match på en enda minut – bättre än till och med Spaniens rekord. Det kan dämpas med det faktum att de är det lag som har spenderat mest tid – 264 minuter för att vara exakt – i nivå med sina motståndare. Men att återerövra sin elakhet i fotbolls-VM 2006 i ryggen – de släppte bara två gånger på vägen till sin sista förlust mot det Fabio Cannavaro-inspirerade Italien – är imponerande i sig.

Det finns många faktorer som har bidragit till detta ljudliga bakstycke, med den främsta bland dem William Salibas tillägg till startelvan. För en spelare som fick vänta ganska länge innan han testades på internationell internationell nivå, har Arsenal-mannen tagit sin chans utan att tveka och varit Frankrikes bästa spelare. Även om det är sällsynt att försvarare pekas ut för beröm vid stora internationella turneringar, har 23-åringens konsistens och mogna spelstil tagit fart där Raphael Varane slutade och det här steget upp är utan tvekan det som höll honom borta från eliten. fäste tills nu.

Deschamps har fört vidare sådana som Aymeric Laporte tidigare men har tydligt hållit koll på Salibas utveckling sedan han blev en integrerad del av Mikel Artetas Gunners XI. Den Bondy-födde proppen är redan utan tvekan nyckelpjäsen i denna stensäker backguard och hans roll i att eventuellt gå längre än Portugal-spelet kan göra honom till spelare i turneringsmaterialet. Saliba gör det dock inte ensam, med Jules Kondes omvandling till en mer än tillräcklig högersidig lösning som också är enormt viktig i allt detta med tanke på den allmänna bristen på högerbackar av hög kvalitet.

Höger- och vänsterbackar, men särskilt på högerkanten, har länge setts som Les Bleus potentiella svaghet, Barcelona tröja med eget namn-mannen gör lätt av det. Detta är något som Deschamps upptäckt och har arbetat med sedan tidigare internationella turneringar, där Konde i huvudsak har formats sedan EM 2020. Barcas användning av fransmannen i samma roll har påskyndat processen, men det började utan tvekan på internationell nivå och har sedan dess speglats av hans klubb.

Koundes framsteg som slutligen bär frukt på bekostnad av Benjamin Pavard smälter väl samman med Theo Hernandez disciplinerade arbete på vänsterkanten och Milan-lagkamraten Mike Maignans konsekventa mål. Även om Bayern Münchens Dayot Upamecano fortfarande har det udda misstaget i sig, som vi såg mot Polen för straffen, har resultatet blivit en vattentät enhet som Deschamps inte har rört. Den mästerliga touch som utan tvekan har gjort detta så effektivt har dock varit N’Golo Kantes triumferande återkomst till formen framför det försvaret.

Även om han nu är 33 och sannolikt inte kommer att vara inblandad 2026 kommer VM på amerikansk mark, gör Al-Ittihad-mannen det han alltid har gjort bäst, mer eller mindre lika bra som han någonsin har gjort det. Även om Kante hoppar ur ekvationen när Frankrike nästa utmanar om en internationell titel, kommer kombinationen Saliba, Kounde, Hernandez och Upamecano inte att göra det. Aurelien Tchouamenis regelbundenhet med Les Bleus här och månsken i försvaret med Real Madrid tyder på att han skulle kunna fylla det tomrummet.

Det kanske inte är lätt för ögat ibland och Deschamps gör lite för att vinna över de neutrala men det finns en punkt där du måste respektera hans inställning. 55-åringen är utan tvekan lika nära som det kommer till att vara den arketypiska turneringsspecialisten taktiker och avvisar fortfarande respekt från sina spelare vilket gör att den här typen av strategi kan löna sig. Satsa inte mot att de tränger sig förbi Portugal och utmanar spökena från deras finalförlust i EM 2016 innan de tar sig an semifinalerna i syfte att störta antingen Spanien eller de tyska värdarna.

Lämna ett svar