Publicerad den Lämna en kommentar

EM 2024: Nederländerna vs England tips och förutsägelser

EM 2024: Nederländerna vs England tips och förutsägelser

Nederländerna kommer att möta England i semifinalen i Euro 2024 på onsdag kväll med Three Lions marginellt gynnade av oddsen.

Det finns lite som skiljer sidorna åt i båda semifinalmatcherna, England Landslagströja vilket mer speglar vad man kan förvänta sig från det här skedet av turneringen än kvaliteten på lagen.

Om England gör sin bästa prestation så förväntar du dig att de går framåt. Likaså skulle Spanien i full lutning vara för mycket för Frankrike att hantera. Men är det så enkelt?

Om vi ​​skjuter åt sidan känslan av pessimism som krävs när vi stödjer England, är det rimligt att säga att det har skett förbättringar i varje match, och laget har visat karaktär.

Gareth Southgates pragmatiska tillvägagångssätt faller inte i smaken för alla men det har tillåtit England att njuta av en större andel av bollinnehavet än alla lag utom två för att begränsa motståndets målchanser.

Ronald Koemans sida ser inte lika kapabel ut på någon av dessa avdelningar så det här är en krock mellan stilar. Southgate brukar få sin vilja igenom i en sådan situation.

Det kan resultera i en tävling när holländarna tvingas försvara stora delar av spelet samtidigt som de får i uppdrag att skapa ett hot i pausen, vilket de är kapabla till.

Vi har sett England kämpa för att skapa bra chanser i vilken match som helst. De har besparats av individuella ögonblick från Jude Bellingham, Bukayo Saka och Jordan Pickford.

Nederländerna må ha lidit defensivt men de har producerat kvalitetsöppningar och gjort nio mål genom fem matcher.

Till och med Schweiz kämpade för att straffa Englands omsättning tills John Stones missade godkännande gav dem deras enda stora chans i matchen.

Cody Gakpo, Xavi Simons och Memphis Depay har presterat bra med niomålsbidrag mellan sig och ser ut att kunna skada England.

Som sagt, trots att de visade buckets of character, misslyckades de vad i efterhand ser ut som deras största test när de förlorade med 3-2 mot Österrike.

Det är svårt att syna men med England som ser ospektakulärt ut i anfallet är förlängning möjlig. Vid den tidpunkten kunde holländarna vissna och kämpa utan liknande kvalitet på sin bänk.

Lagnyheter

Koeman kommer sannolikt att hålla fast vid en 4-2-3-1-uppställning inför onsdagens semifinal.

Den holländska chefen har en fullt vältränad trupp att välja mellan men förväntas inte göra några förändringar.

Southgates byte till 3-5-2 hjälpte inte England att skapa fler chanser, England matchtröja men det gav bredd och en mer energisk prestation.

Phil Foden var mer involverad i nummer 10-rollen mot Schweiz och hjälpte till att frigöra Jude Bellingham.

Marc Guehi kommer att ersätta Ezri Konsa efter att ha avtjänat en match avstängning.

Nyckelstatistik

– Nederländerna är obesegrade i åtta av nio möten med England

  • Cody Gakpo är turneringens bästa målskytt med tre mål

– England är obesegrat på 12 matcher i EM

– Bellingham och Harry Kane har gjort två mål var för England

Lämna ett svar