Publicerad den Lämna en kommentar

Frankrikes attackhuvudvärk kommer snart att vara Real Madrids när Kylian Mbappe fortsätter att kämpa som anfallare

Frankrikes attackhuvudvärk kommer snart att vara Real Madrids när Kylian Mbappe fortsätter att kämpa som anfallare

PARIS -Frankrike är i semifinal i UEFA Euro 2024 efter att ha sett bort Frankrike Tröja 2024 i kvartsfinal på fredag ​​i Hamburg. Les Bleus har inte varit som bäst i sommar i Tyskland men producerade ännu en vinnande uppvisning, om än en som tog dem poänglösa genom 120 minuter, och krävde nerver av stål under en straffläggning, för att avancera förbi portugisen och deras åldrande talisman Cristiano Ronaldo i revansch för deras sista nederlag 2016 på hemmaplan. Didier Deschamps franska lag är fortfarande imponerande stabilt i försvaret, men slog ner Roberto Martinezs Selecao på Volksparkstadion för att sätta upp en semifinal mot favoriterna Spanien utan att hitta några tänder i attacken.
På många sätt har Frankrikes EM 2024-historia varit densamma som Paris Saint-Germains den senaste säsongen, med kampen för att få ut det absoluta maximala av Kylian Mbappe från början till slut, det dominerande temat – ibland för mycket. Logiskt sett har några av svårigheterna som möttes i Paris med Mbappe, Ousmane Dembele, Bradley Barcola och Randal Kolo Muani fortsatt med Les Bleus när det gäller många skapade chanser, men dyrbara få av dem har tagits. Även utanför dessa tre lagkamrater från Paris har dock frågan om den franske kaptenen och hans bästa position förblivit en ständig utmaning för Didier Deschamps och hans personal att försöka lösa.

Ovanpå PSG-trion Dembele, Barcola och Kolo Muani har det förekommit misslyckade försök att införliva Antoine Griezmann och Marcus Thuram i attacken med den tidigare kontaktpunkten Olivier Giroud som knappt fick en titt in under sin sista utflykt innan internationella pensionering. Huvudproblemet med dessa kombinationer, av vilka en del inte ens inkluderade Mbappe eftersom han missade den nederländska lottningen, har varit att identifiera rätt fixpunkt i attacken med tillräckligt med kreativitet kring den spelaren för att göra det möjligt för den nya Real Madrid-värvningen att anpassa sig efter matchen. kvar så att han kan skära inuti.

Det utan tvekan bästa exemplet på detta var oavgjort 1-1 mot Polen i grupp D när Mbappe startade i mitten med Barcola till vänster och Dembele till höger – ett av Luis Enriques vanliga tre första par med PSG den senaste kampanjen – som gav samma problem. Skepparen klarade knappt de inledande 45 i den blandade centrala rollen innan han tvångsplacerade sig till vänster men bara gjorde mål när Dembele vann en straff trots en handfull mycket bra möjligheter för Frankrike.
Kommer Mbappes problem att kvarstå i Real Madrid?

Varför skulle det då vara annorlunda när han väl har gått till Real i sommar och Carlo Ancelotti börjar försöka bädda in honom tillsammans med sådana som Vinicius Junior, Jude Bellingham och Rodrygo? Förväntningen är att Mbappe kommer att fylla tomrummet som skapas i mitten, men det kommer logiskt att tära på Bellinghams inverkan om han bibehåller samma framåtanda som han har varit tvungen att visa under sin debutsäsong på Santiago Bernabeu. Vini Jr. är också väldigt bekväm till vänster och har nästan exakt samma roll som den som mannen från Bondy eftertraktar på planen och Rodrygo måste redan veta att han kommer att vara den sista spelaren som kommer att komma ifråga i den stjärnspäckade hackordningen .
Ancelotti är känd för att få ut det bästa av superstjärnans namn och få överdimensionerade egon att samexistera, men detta kan vara en av de största utmaningarna i hans karriär med tanke på potentialen för en frontlinje med Mbappe, Bellingham och Vini Jr. Det kan vara så att italienaren mästaren överraskar oss alla och går för ett helt annat system som kräver inköp utanför flera stjärnors komfortzoner, men på pappret börjar det bli exakt samma huvudvärk för Ancelotti som det har varit för Deschamps i Tyskland och Luis Enrique i Paris.

Ytterligare att understryka situationen med Les Bleus i somras har varit det faktum att Mbappe nu är kapten, Köpa billiga PSG tröja vilket inte var fallet med PSG och inte kommer att vara fallet – åtminstone inte omedelbart – med Real. Franska förhoppningar klamrar sig förståeligt fast vid sin talisman, vilket är något som Luis Enrique samlade sig mot under andra halvan av förra mandatperioden när han försökte bygga mot en framtida version av PSG utan Mbappe och det skapade ingen ände på kontrovers utanför UEFA Champions League där han förblev en nyckelfigur. I Madrid kommer han inte vara Los Blancos enda stjärnspelare och det i sig talar för att han måste passa in och göra de insatser som Ancelotti ber honom om.
Kanske oundvikligt verkar det som om Mbappe är på väg mot samma ögonblick som Cristiano Ronaldo upplevde under sina första år med Real. Det innebär en förvandling till en profil av spelare som kan glömma sina tendenser när han är ute och fokuserar på en verkligt instrumentell central-baserad position. Det är dock osannolikt att detta blir en ny uppfinning över en natt, så frågan är hur lång tid det kommer att ta för den oundvikliga förändringen att äga rum och diktera hur han spelar på planen för både Real och Frankrike?

Lämna ett svar