Publicerad den Lämna en kommentar

Barca – Real Madrid: 2-1

Det var ett direkt övertag från Barcelonas håll så fort domaren blåste igång matchen och bortsett från stundvisa perioder då Real Madrid fick styra. Billiga fotbollströjor valde att kliva upp i ett högt försvarsspel mot Real Madrid som hade svårigheter att spela sig ur pressen. Real Madrid försökte spela sig igenom de pressande spelarna vilket sällan gick bra. De gånger Real spelade sig igenom pressen var det Vinicius som skapade oreda när han utmanade Araujo och Kounde. En gång rundade Vinicius och slog ett hårt inlägg som styrdes i mål av Araujos panna. Mer än så hände inte i anfallsväg för Real Madrid. Några halvdana anfallsförsök, slarviga passningar och tveksamma aktioner senare kunde Barcelona kvittera via Sergi Roberto sekunderna innan första halvlek var slut. Under den första halvan av matchen hade Nacho det svettigt då han ständigt isolerades i 1v1 situationer mot den explosive Raphinha.

I den andra halvleken fortsatte visan på samma sätt som i första och det är svårt att hitta något nytt att lyfta ur kvällens match jämfört med vad vi har sett tidigare. Vinicius är den som måste omvandla varje anfall till målchanser för att något ska hända. Vinicius får dock knappt något understöd av Nacho längst sin kant utan måste därför FC Barcelona Tröja Billigt dribbla sig förbi både Araujo och Kounde gång på gång. Högerkanten bidrar med noll i anfallsspelet och centralt fick vi knappt se något genombrottsförsök. Kroos och Modric gjorde inte sina bästa matcher ut hamnade ofta framför Barcelonas mittfält som i sin tur bara kunde kliva fram och vinna bollen. I 62’ byttes Rodrygo och Mendy in istället för Nacho och Kroos. Rodrygo har tidigare kunnat erbjuda passningsalternativ mellan motståndarnas lagdelar och det dröjde inte många sekunder innan han lyckades bli rättvänd mot Barcelonas backlinje. Tyvärr ledde det inte till mål just då men det visade tydligt vad avsaknaden av spelbarhet mellan motståndarnas lagdelar betyder i ett fungerande anfallsspel.

Med fjorton minuter kvar av ordinarie speltid kvar byttes Tchouameni, Asensio och Ceballos in istället för Valverde, Modric och Camavinga. Återigen visade det sig väldigt fort hur effektivt det faktiskt är att utnyttja planens alla ytor i anfallsspelet. Med Asensio på planen fick laget en helt annan tyngd på högerkanten och kunde helt plötsligt börja anfalla via centrala delen av planen OCH båda kanterna istället för enbart vänsterkanten. Någon minut senare rakade Asensio in ett inlägg i mål som dessvärre dömdes bort av VAR. Trots att det var så kort tid kvar av matchen så hade man på känn att något mer skulle hända. Mycket riktigt sköt Kessie in det vinnande målet i slutminuterna av tilläggstiden efter att Carvajal hamnade på efterkälken.

Det finns inte så mycket att säga om kvällens förlust förutom att det inte alls kom som en överraskning. Det gick inte att urskilja någon särskild matchplan jämfört med hur laget har tagit sig an tidigare matcher. Efter mötet mot Barcelona i Copa del rey hoppades man på att Ancelotti hade fått sig en idé om att Barcelona är bättre på att försvara ytorna framför sig än de bakom sig. Trots den fina prestationen senast valde han att gå tillbaka till ”default” och bjuda in Barcelona i matchen. Varför väljer Ancelotti att spela utan en högerkant i anfallsspelet? Varför vill inte Ancelotti ha fler spelare i spelyta 2?

Mängden frågetecken efter matchen öka desto mer jag reflekterat så jag väljer att stanna där.

Det återstår bara att gratulera FC Barcelona Fotbollströjor för ett förmodat ligaguld. För Real Madrids del gäller det att fokusera på Chelsea i Champions League utan att tappa alltför många poäng i ligan.

Spelarbetyg 1-5

Courtois 4 – är som vanligt bland lagets bästa spelare. Kan inte göra så mycket när motståndarna tillåts avsluta från nära håll.

Carvajal 2 – har sett sina bästa dagar. Vi kämpar för att minnas Carvas glansdagar.

Militao 3 – har vuxit under säsongen och gör en godkänd match.

Militao 3 – har vuxit under säsongen och gör en godkänd match.ARudiger 2 – har fortfarande en bit kvar innan han är helt inskolad i vad det innebär att vara en mittback i Real Madrid. Det gäller att kunna försvara över stora ytor.

Nacho 2 – hade det svårt i 1v1 mot Raphinha. Byttes ut pga gult kort.

Modric 2 – svårt, svårt, svårt att bygga upp ett anfallsspel utan offensiva passningsalternativ.

Camavinga 3 – bästa utespelaren i Real Madrid. Är verkligen bra på allt men det hade varit intressant att se honom i en roll högre upp på planen.

Kroos 2 – dålig fokus idag. Skakade på huvudet då han byttes ut. Troligen pga missnöje på sin egna insats.

Valverde 1 – nog att Ancelotti lovade världen att Valverde skulle ha en nyckelroll i laget inför säsongen men snart måste det vara nog. Valverde befinner sig i en djup formsvacka och det begränsar lagets anfallsspel.

Benzema 1 – osynlig genom hela matchen. Inte lika rörlig och hungrig som vi är vana vid.

Vinicius 3 – skapade första målet och tog sig förbi sin gubbe ett par gånger. Behöver dock mer understöd för att inte bli för isolerad på sin kant.

Lämna ett svar