Publicerad den Lämna en kommentar

Inför: FC Barcelona – Real Madrid

Barcelona bjuder på hemmaplan upp till säsongens sista El Clásico, där en plats i finalen av Copa del Rey på spel. Hur kommer Barcelona att ställa upp mot Real Madrid i Copa del Rey-semifinalens andra omgång?

Jakten på en inhemsk dubbel fortsätter för Paris Saint-Germain tröja när titelfavoriterna i La Liga slåss om en plats i Copa del Rey-finalen 2023. Under onsdagen välkomnas Real Madrid till Camp Nou för säsongens sista El Clásico i den andra delen av semifinalen.

Barça vann den första omgången med 1–0 på Santiago Bernabéu förra månaden och behöver bara undvika nederlag mot sina främsta rivaler på hemmaplan för att säkra en plats i titelmatchen. Katalanerna har vunnit de tre senaste Clásicos i alla tävlingar, inklusive en spännande 2–1-comeback-seger som praktiskt taget vann dem La Liga för drygt två veckor sedan. Utan att jinxa något.

Fotbollströjor barn med eget namn vet att genom att vinna den här ger det dem deras enda realistiska chans på en inhemsk trofé den här säsongen och de är utan tvekan hungriga på lite återbetalning mot katalanerna. Karim Benzema toppar även formen med sina tre mål i söndags mot Valladolid. Så här tror vi att Barça kommer att ställa upp på onsdag kväll.

Försvar

Xavi Hernández har en viktig pjäs tillbaka för den här matchen, men saknar fortfarande viktiga spelare, inklusive Andreas Christensen längst bak då dansken fortsätter att återhämta sig från en vadskada som han drog på sig i internationell tjänst.

Barn Fotbollskläder Araújo är fullt frisk och såg bra och stark ut mot Elche i helgen. Uruguayanen kommer att starta på högerbacken för en sista uppmärksammad matchup mot Vinicius Junior den här säsongen. Jules Koundé kommer att flytta till mitten och Alejandro Balde förväntas återvända som vänsterback.

Det enda tvivlet är Koundés partner, med Eric García tillbaka i kortleken efter en bra prestation i helgen på mittfältet och även Marcos Alonso, som till stor del tack vare hans utmärkta prestation i den första etappen på Bernabéu som hjälpte till att hålla nollan, ses vara en kandidat. Alonso får med största sannolikhet chansen den här gången, eftersom hans längd kan visa sig vara en faktor om Madrid desperat kommer luta sig mot inlägg in i boxen sent i matchen.

Mittfält

Sergio Busquets lämnades överraskande utanför laguppställningen mot Elche eftersom Xavi tydligt prioriterade att ha sin kapten hundra procent fit för den här matchen och det råder ingen tvekan om att Busi kommer tillbaka för bidra med sitt ledarskap och sin tysta dominans.

Franck Kessie avgjorde det senaste Clásicot och startar förmodligen i denna, eftersom Frenkie de Jong inte förväntas vara tillbaka från skada i tid till onsdag. Sergi Roberto kommer att komplettera mittfältstrion, där Gavi återigen flyttar till vänsterkanten i systemet med fyra mittfältare som har fungerat bra i de tre senaste derbyna.

Anfall

Trots att Xavi saknar Christensen, De Jong, Pedri och Ousmane Dembélé för den här matchen, har míster några goda nyheter då Raphinha är tillbaka från avstängningen som höll honom borta från resan till Elche och kommer utan tvekan att börja på högerkanten för att försöka fortsätta med formen han hade i innan landslagsuppehållet.

Robert Lewandowski kommer att leda linjen efter sin fina match i helgen där han stod för två mål och en assist. Det var en välbehövlig självförtroendeboost för polacken. Ferran Torres och Ansu Fati gjorde också mål under lördagen och även om båda troligtvis kommer att sitta på bänken, kan de också känna sig mer säkra på sin förmåga att påverka spelet som avbytare om/när de blir inbytta.

Lämna ett svar