Publicerad den Lämna en kommentar

Vem är bäst av Ronaldo eller Messi? Messi vs Ronaldo!

Vem är bäst Ronaldo eller Messi? Messi vs Ronaldo Head-to-Head statistik!

Vem är bäst av Ronaldo eller Messi? Vem är bäst Ronaldo eller Messi är en vanlig fråga när El Clasico närmar sig. Både argentinaren Lionel Messi och portugisen Cristiano Ronaldo är bland de bästa fotbollsspelarna i modern tid. Frågan är vem är bäst av Messi och Ronaldo? Det är en fråga som många ställer sig inför en El Clasico-match. Båda Ronaldo och Messi har lämnat sina respektive spanska La Liga-lag, men intresset för de båda giganterna verkar inte svalna. Inför varje match mellan Barn Fotbollskläder och Barcelona så tänker de flesta på de giganterna. Det är då många vill veta vem som är bäst av Ronaldo och Messi.

Vem är bäst mellan Messi och Ronaldo?

Vem är bäst av Ronaldo och Messi? Vissa menar på att Leo Messi är världens bästa fotbollsspelare medan andra hävdar att Cristiano Ronaldo är världens bästa fotbollsspelare. Så vem är bäst i världen på fotboll? Vi på Silly Season Sverige har nu tagit fram statistik som visar vem av Messi och Ronaldo som är bäst.

Vem är bäst Messi eller Ronaldo? Det är otroligt svår fråga då det är svårt att utse vem som är bäst mellan Messi och Ronaldo. Både Messi och Ronaldo har haft riktigt bra karriärer och många år kvar. Sett till priser så har Messi tagit fler priser och troféer. Tittar man på antalet mål så har Ronaldo gjort fler mål än Messi. Det går nog inte att hitta två bättre spelare som både gör mål och assist samt avgör matcher när det behövs. Ronaldo bidrog till att Portugal vann EM 2016 med Messi säkrade Fotbolls-VM 2022 åt Argentina.

Nedan kommer vi att göra ett försök att besvara den klassiska frågan: vem är bäst – Messi eller Ronaldo? Inför El Clasico så har vi på Silly Season Sverige tagit fram statistik. Detta för att jämföra Messi och Ronaldo i respektive klubblag och säsongen.

Vem är bäst mellan Messi eller Ronaldo?

Vem har vunnit flest priser och troféer? Här går vi igenom antalet priser och troféer Ronaldo och Messi. Messi har vunnit 42 troféer och Ronaldo har vunnit 34 troféer. Messi har således vunnit 10 troféer mer än Ronaldo.

Messis 42 troféer består bland annat av 10 La Liga titlar, 7 Copa del Rey titlar, 4 UEFA Champions Leagues titlar, VM 2022 och Copa America 2021.

Ronaldos troféer består bland annat av 7 La Liga titlar, 5 UEFA Champions Leagues titlar och 1 UEFA European Championship titel.

Vem har flest Ballon d’Or Messi eller Ronaldo? Mest guldbollar!

Hur många Ballon d’Or har Ronaldo? Ronaldo har 5 Ballon d’Or. Hur många Ballon d’Or har Messi? Messi har 7 Ballon d’Or.

Messi vs Ronaldo – vem har gjort flest mål i VM?

Messi har gjort 26 mål för Argentina i VM och Ronaldo har gjort 22 mål för Portugal i VM-sammanhang. Messi har mest mål i VM.

Leo Messi vs Cristiano Ronaldo mål statistik och framåt

Båda spelarna har haft formsvackor och skador denna säsong, därför har de inte nått sin formtopp än. För att få en bättre översikt tänkte vi ta en titt på spelarnas statistik. Detta efter det att Cristiano Ronaldo skrev på för Real Madrid 2009.

Ständig kamp mellan Messi och Ronaldo

Vi är väldigt lyckligt lottade att få uppleva dessa två världsstjärnor. Både Leo Messi och Cristiano Ronaldo har varit på topp under de senaste tio åren och öst in otroliga mängdet med mål. Detta oavsett om det handlar om liga, cup eller Champions League. Ingen spelare har under det senaste decenniet lyckats utmana de båda superstjärnorna som skiftats om att vinna både guldbollar och guldskor.

När det kommer till vem som gjort flest mål i El Clasico är det Leo Messi som leder ganska stort. Argentinaren är den spelare som gjort flest mål när Barcelona och PSG tröja barn ställts mot varandra. Något som inte är speciellt lätt. Cristiano Ronaldo ligger ganska långt efter i just dessa matcher. Detta mycket på grund av den dominans som Barcelona haft under de senaste tio åren. Trots katalanernas övertag har ’CR7’ lyckats måla en hel del gången och är en av de spelare som gjort flest mål. Det dröjer dock ett tag om han ska komma ikapp Leo Messi.

Det är troligtvis endast några säsonger kvar innan både Messi och Cristiano Ronaldo lämnar La Liga för spel i Kina eller MLS. Det gäller att njuta så länge som möjligt innan de båda tackar för sig i de båda spanska storklubbarna. Som ni ser i statistiken ovan har de båda superstjärnorna redan gjort otroligt många mål. Frågan är hur många det blir totalt under sina respektive karriärer.

Barcelona vs Real Madrid

Vem som vinner El Clasico i La Liga betyder ofta väldigt mycket. Det är ofta en otrolig kamp mellan FC Barcelona och Real Madrid är även Atlético Madrid blandat sig in. Den som förlorar i El Clasico får då ännu större press på sig för att vinna över Atlético. Skulle ett lag förlora båda matcherna i El Clasico samtidigt som matcherna mot Atlético förloras kan man mer eller mindre säga hejdå till ligatiteln.

Rivaliteten mellan Real Madrid tröja Herr och Barcelona kommer sedan lång tillbaka. Det är många punkter som spelar in när de ställs mot varandra. Politik är en stor del av hetsen. Men då några av världens bästa fotbollsspelare finns på plan när de båda gör upp gör det hela bara bättre.

Lämna ett svar