Publicerad den Lämna en kommentar

Inför: Real Madrid – Chelsea

För tredje året i rad möts Real Madrid och Chelsea i Champions Leagues slutspel. I dagsläget är det två lag med bristande kontinuitet i resultatraden som möts men i Europas finaste turnering är det annat än form som avgör.

Efter nästan en månads längtande, ett landslagsuppehåll och två El Clásicon senare är det äntligen dags att kliva in i den finaste och ädlaste av turneringar, Champions League. För tredje året i rad drabbas de två huvudstadsklubbarna, Real Madrid och Chelsea, samman i Champions Leagues slutspel. För ungefär ett år sedan var det Real Madrid tröjor som gick segrande ur bataljen efter en osannolik vändning med totalt 5-4 på måltavlan.

Från detta årets åttondelsfinal tog sig Real Madrid vidare i dubbelmötet med Liverpool efter makalösa 6-2. Men nu, en månad senare, förlorade Real Madrid obegripligt sin senaste ligamatch mot Villarreal. Trots att ha gått upp i ledning två gånger om vände gästande Villarreal och tog med sig tre dyrbara poäng hem i jakten på Europaspel.

Det är dock obetydligt att diskutera form och argumentera för att det skulle ha någon betydelse för Real Madrid inför ett stormöte med Chelsea. När matcherna som väger tungt närmar sig är det i stället beslutsamheten och viljekraften som är av betydelse för de helvita.

Chelsea å sin sida tog sig vidare till kvartsfinal efter att ha besegrat Dortmund med sammanlagt 2-1 och det omtalade straffmålet som innebar avancemang förlängde endast Graham Potters karriär som tränare för Chelsea med tre matcher. Men bytet av tränare från Potter till Bruno Saltor och sedermera Frank Lampard har ännu inte gett effekt efter en oavgjord match samt en förlust i ligaspelet. Icke att glömma är dock att det var just ett tränarbyte som gjorde att Chelsea tröjor vann Champions League för två säsonger sedan.

Inför matchen återfinns Ferland Mendy på skadelistan för Real Madrid och för Chelsea är spelare som Thiago Silva samt Cezar Azpilicueta inte med på grund av skada.

Hela Real Madrids trupp:

Målvakter: Courtois, Lunin, L. Lopez
Försvarare: Carvajal, Militão, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Lucas V. & Rüdiger
Mittfältare: Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni & Ceballos
Anfallare: Hazard, Benzema, Asensio, Vini Jr, Rodrygo & Mariano

Lämna ett svar