Publicerad den Lämna en kommentar

Cádiz – Real Madrid 0–2

Efter en kavalkad av missade målchanser fick tillslut Cádiz storspelande reservmålvakt David Gil ge sig efter ca 70 minuter och billiga fotbollströjor kunde rättvist lämna Andalusien med alla tre poäng.

Första halvlek

Real Madrid dominerade kraftigt den första halvleken och skapade tillräckligt många lägen för att göra minst 1-2 mål. Bland annat hade Benzema två utomordentliga lägen där ett av lägena i princip var öppet mål men där fransmannen sköt i ribban. Den sista skärpan saknades för Los Blancos samtidigt som Cádiz reservmålvakt David Gil storspelade. Två faktorer som innebar att Real Madrid aldrig kom att göra något mål under den första halvleken.

Cádiz var inte heller ofarliga och hade faktiskt ett skott i stolpen. Känslan i paus var att matchen ändå var öppen, trots Reals kraftiga övertag.

Andra halvlek

Den andra halvleken fortsatte som den första. Real Madrid dominerade fullständigt men hade förtvivlat svårt att göra mål. Ibland kändes det som att spelarna sökte sig till lägen med öppet mål, istället för att skjuta valde man att passa.

Det krävdes tillslut ett långt och välplacerat skott från Nacho för att bryta dödläget i den 72:a matchminuten. Fyra minuter senare kunde Asensio placera in 0-2. Det kändes som att vi var påväg mot en ketchupeffekt men efter 0-2 drog Real Madrid ned på tempot och laget kände nog att jobbet var gjort.

Spelarbetyg

Courtois – 3

Sätts egentligen aldrig på prov men kändes stabil vid de få gånger Cádiz var i Reals straffområde.

Nacho – 3

Får en trea för att han bryter dödläget med sitt välplacerade skott.

Rüdiger – 3

Höll Reals straffområde säkert.

Militao – 3

Precis som sin mittbackskollega.

Vazquez – 2.5

En något anonym insats offensivt.

Ceballos – 3

Kändes pigg och sprang mycket.

Tchouameni – 2.5

Kändes inte riktigt som han kom in i matchen, försökte med ett par skott som misslyckades helt.

Valverde – 3

Springer mycket och var ett hot mot högerkanten.

Rodrygo – 2.5

Svårt att betygsätta Rodrygo ikväll. Var ett ständigt hot under den första halvleken. Lite sämre andra halvlek. Betyget dras ner då han trots allt är anfallare och ska göra mål, vilket han borde ha gjort ikväll.

Benzema – 2.5

Även Benzema borde ha gjort mål ikväll, speciellt när han fick öppet mål och sköt i ribban.

Asensio – 3

Den ende anfallaren som kunde göra mål ikväll.

Camavinga – 2.5

FC Barcelona tröjor och gav under de 30 minuter han spelade. Gjorde en idiotisk pass utanför straffområdet som kunde blivit en farlig chans för Cadiz.

Matchstatistik
Skott: 10 – 25
Skott på mål: 3 – 12
Bollinnehav: 31% – 69%

Lämna ett svar