Publicerad den Lämna en kommentar

Chelsea – Real Madrid0 – 2

Chelsea – Real Madrid 0-2 (0-4) – Matchrapport

Real Madrid tillbaka på Stamford Bridge för tredje gången på tre år. I årets första möte slutade matchen 2-0 efter en övertygande insats där Marängerna definitivt hade kunnat helt avgjort dubbelmötet om man lyckats vara lite mer effektiva framför mål.

Chelsea kliver in på Stamford Bridge med 3 förluster i baken sedan trotjänaren Frank Lampard klev tillbaka på tränarposten. billiga fotbollskläder barn går in med två raka segrar, varav en av dem är 2-0 vinsten i förra mötet mot Chelsea. Inför denna match har marängerna också 5 hållna nollor på de senaste 7 matcherna, en statistik man gärna bygger vidare på.

Första halvlek:

Chelsea går ut på plan med en tydlig taktik och udda laguppställning. 5 backar, 4 innermittfältare, och en 1 anfallare. Den ensamma anfallaren, Kai Havertz, går ju att argumentera starkt för att han är mer av en 10:a/falsk 9:a. Så i rent krasst kan vi säga att man ställde upp med 5 försvarare och 5 mittfältare.

Med det materialet var det rätt tydligt vad man var ute efter i form av matchbild. Man ville lyckas kontrollera mittfältet men också pressa högt för att störa Real Madrid uppspelsfas.

Frank Lampards taktik bar nästan frukt direkt när bollen studsade mot Kante ståendes 10 meter från mål men fransmannen lyckades missa målet. Efter den missade chansen fortsätter Chelsea trycka på och det är inte förrän i minut 20 Real Madrid skapar sin första farliga chans när Rodrygo skjuter i stolpen.

Minuter efter stolpskottet tar Militao ett gult kort efter en vårdslös tackling på Gallagher och med det innebär det att han missar första semifinalen

Första halvlek slutar efter att Reece James hittar Marc Cucurella i straffområdet men denna gång gör den belgiska väggen, Courtois, en jätteräddning vilket innebar 0-0 i halvtid.

Andra halvlek:

I halvtid gjorde Real Madrid ett mittbacksbyte där Alaba gör plats för Rudiger.
I denna halvlek så inleder Real Madrid mycket bättre än vad man gjorde i första, men Chelsea fortsätter med sin taktik vilket leder till Kante får ännu chans att göra mål men denna gång är det Militaos block som förhindrar 1-0 till hemmalaget. Istället är det Real Madrid och Rodrygo som bryter likaläget i minut 58. Efter en misslyckad brytning av Chalobah på genomskäraren av Militao så kommer Rodrygo loss på högerkanten och slår in en boll som inte hittar in i mål förens Vinicius får fatt på bollen och smeker en passning som gör att Rodrygo utan problem gör 0-1.

10 minuter efter målet väljer Lampard att utföra några byten. Félix, Sterling, & Mudryk kliver in på plan och därmed tweakar Chelsea sin matchplan för att lyckas utmana Real Madrid backlinje ännu mer och hitta dem inbytta spelarna i djupled.

I minut 80 så avgörs matchen till 100%, om den inte redan var det, när Rodrygo smäller in mål nummer två för kvällen. Ett fantastiskt mål assisterat av Valverde.
Matchen slutar 0-2, och dubbelmötet slutar totalt 4-0 till Real Madrid.

Sammanfattning:

En förvånande match på många sätt. Chelsea spelar upp sig från första mötet men lyckas inte sätta bollen i mål. Generellt anser jag att Chelsea-spelarna kan vara nöjda med insatsen men problemet verkar ligga i bristen på offensiv kraft i laguppställningen och generellt i truppen.

Camavinga hade inte sin bästa halvlek de första 45 minuterna men när man styrde om lite på mittfältet och lät Valverde hjälpa till på vänsterkanten så blev det bättre.

Generellt så känns det som att Real Madrid fick maximal utdelning med tanke på att spelet inte var felfritt. Kanske är det återbäring på dem chanserna vi missade i första mötet.
I slutändan är 4-0 ett rättvist resultat som vi definitivt kan vara nöjda med även om vi möter en dålig upplaga av Chelsea.

Nu väntar köpa landslagströja fotboll i semifinalen. Klubben från Manchester vann med 4-1 totalt mot Bayern Munchen och ser riktigt starka ut i både ligan och i Europa. Real Madrid har till 9/5 att lista ut hur man ska stoppa norrbaggen Håland i alla fall.

Spelarbetyg:

Courtois: 9
Camavinga: 7
Alaba: 6
Militao: 8
Carvajal: 7
Modric: 6
Kroos: 8
Valverde: 9
Vinicius: 8
Benzema: 5
Rodrygo: 9

Inbytta:

Antonio Rudiger: 8
Tchouameni: 6
Ceballos: 6
Asensio: N/A
Nacho: N/A

Lämna ett svar