Publicerad den Lämna en kommentar

Ajax 3 – 1 FC Emmen: Seger med kostsamt gult kort

Ajax vann som väntat mot bottenlaget Emmen, men nyckelspelaren Edson Álvarez plockade onödigt upp sitt 10:e gula kort för säsongen och är nu avstängd i den viktiga matchen borta mot PSV nästa söndag.

Billiga Fotbollströjor,Tidigare under söndagen tog PSV en knapp seger mot Volendam vilket innebar att det för Ajax del i den sena kvällsmatchen gällde att vinna för att behålla andraplatsen i tabellen. Johnny Heitinga gjorde en ändring i startelvan, nyblivne 17-åringen Jorrel Hato fick göra sin första startmatch i ligan efter flera fina inhopp.

Emmen som stod för motståndet kämpar för att ta sig över det negativa kvalstrecket och är förstås ett lag Ajax ska slå alla dagar i veckan. Att man inte gjorde det i höstas under Alfred Schreuder (3-3) borde inneburit kicken för Schreuder redan då, om Edwin van der Sar haft nog med förstånd.

Ikväll blev det åtminstone den förväntade segern, Barn Fotbollskläder det var inte mycket att hurra för. Spelet var inget vidare, istället för att dryga ut målskillnaden och bygga självförtroende kändes det som att Ajax mest tog det lugnt och inte ansträngde sig minsta lilla i onödan.

1-0 kom efter att Edson Álvarez plockat ner en Steven Berghuis-hörna och efter att inte hittat skottläge själv petat bollen till bästa kompisen Jorge Sánchez som sköt in bollen i mål.

Därefter tog Álvarez sitt tionde gula kort i ligan den här säsongen. Han är förste Ajax-spelare i historien att nå den noteringen på en ligasäsong. Och det innebär att han är avstängd i den oerhört viktiga bortamatchen mot PSV nästa söndag.

Sánchez, en oerhört begränsad fotbollsspelare, stod sedan även för en assist, stor match för honom. Jurriën Timber slog en fin genomskärare till Sánchez som slog in inspelet till Steven Bergwijn som sköt in 2-0.

I den andra halvleken fick Emmen in en reducering. Ole Romeny slog inlägget och PSV-lånet Jeremy Antonisse fick alldeles för enkelt ta sig in framför Sánchez och stöta in 2-1.Målet tände en del hopp hos Emmen som gick högre upp efter det, vilket blottade ytor bakåt och det kunde Ajax utnyttja. Berghuis skickade iväg pigge inhopparen Francisco Conceição med en fin djupledsboll och portugisen spelade in till en helt fri Dusan Tadic som såklart höll sig kylig och distinkt sköt in 3-1 förbi Ajax-fostrade målvakten Mickey van der Hart.

Ajax 3 – 1 FC Emmen
Mål: 1-0 Sánchez ’22, 2-0 Bergwijn ’37, 2-1 Antonisse ’59, 3-1 Tadic ’79
Gula kort: Taylor, Álvarez, Araujo
Ajax: Rulli; Sánchez (Regeer ’89), Timber, Álvarez, Hato (Baas ’72); Klaassen (Vos ’89), Grillitsch, Taylor (Conceição ’72); Berghuis, Tadic, Bergwijn (Brobbey ’62)
FC Emmen: van der Hart; te Wierik, Araujo, Dirksen, Burnet (Bouchouari ’67); Romeny, Veendorp (Assehnoun ’85), El Messaoudi (Vlak ’85), Antonisse (Darfalou ’76); Diemers, Zivkovic (Bernadou ’85)

Lämna ett svar