Publicerad den Lämna en kommentar

Inför: Real Sociedad – Real Madrid

Innan nedräkning för final i Copa del Rey och semifinal i Champions League kan påbörjas måste en till ligamatch spelas. På tisdag kväll klockan 22:00 spelar Real Madrid mot Real Sociedad på Anoeta-stadion där skador och avstängningar tvingar Carlo Ancelotti till en del rotation i startelvan.

Spelschemat

Billiga Fotbollströjor, Det är ett hektiskt spelschema just nu för Real Madrid. Efter den sista kvartsfinalmatchen mot Chelsea har laget spelat tre matcher inom loppet av sju dagar. Först blev det seger mot Celta Vigo. Sedan blev det en otippad förlust mot Girona innan man hittade tillbaka till vinnarspåret igen mot Almeria. Matchen mot La Real blir den näst sista matchen innan första matchen i semfinaldubbelmötet mot Manchester City. Lördag 6/5 är det final i Copa Del Rey mot Osasuna – nästan precis 71 timmar innan säsongens svåraste och viktigaste match mot Manchester City äger rum. Det är väl bara att gilla läget för Carlo och Davide Ancelotti som säkert ser tisdagskvällens match som lugnet före stormen. Sedan kan äntligen matcherna som hela madridismon andas för börja.

Matches (o)betydelse

Med det tidigare nämnda i åtanke och lägg därtill att det enbart är en tidsfråga innan FC Barcelona blir krönta till ligavinnare skulle det inte förvåna en ifall Ancelotti-duon väljer att vaska tisdagskvällens match. Med sex omgångar kvar att spela och elva poäng upp till första platsen i tabellen känns inte en remontada i ligan som det mest realistiska målet för tillfället. Dessutom är top fyra (för CL-spel nästa säsong) redan säkrat. Det vore framförallt inte särskilt klokt att bränna ut ljuset från båda ändarna genom att satsa på att försöka vinna trippeln med dagens trupp. Därav skulle en föredra att se en reservbetonad elva, eller åtminstone en startelva bestående av spelare som inte förväntas spela 90+90 minuter mot Osasuna och Manchester City.

Däremot indikerar Carlo Ancelottis ord på annat:

“Det är möjligt att Karim Benzema startar imorgon. Idag var han lite sliten men han mår bra, han kan spela. Imorgon kommer jag endast att rotera på där vi saknar spelare. Vi spelar 22:00 så det finns tid för återhämtning till lördag. Jag kommer att ställa upp med bästa möjliga lag”.

Benzema ligger för tillfället på fjärde plats i skytteligan och gjorde ytterligare en hattrick senast mot Almeria och har varit sliten sedan dess men förväntas alltså starta mot Real Sociedad, trots att en final och en semifinal väntar.

Motståndarna

För La Real har matchen en betydligt större innebörd. Tränaren Imanol Alguacils lag har en stark säsong i ligan bakom sig och ligger just nu på en fjärde plats i tabellen. Det innebär att de har grepp om den sista CL-platsen. Därför betyder poängen som står på spel mer för La Real, Fotbollströjor Barn som har fem poäng ner till Villarreal.

Saknade spelare i Real Madrid:

Modric – skadad.
Alaba – ur form, förväntas åter till lördag.
Mendy – skadad.
Vinicius – avstängd, för många gula och skadad efter smäll mot knät. Tillbaka till lördag.
Valverde – känning, smäll mot foten. Tillbaka på lördag.
Militao – osäker, tränade inte senast.
Camavinga – avstängd, gula.

Eventuell startelva:

Courtois
Lucas Vazquez – Militao – Rüdiger – Nacho
Tchouameni – Ceballos
Hazard
Asensio – Benzema – Rodrygo

Avbytare:Lunin, Luis Lopez, Carvajal, Odriozola, Vallejo, Kroos, Mariano

Matchdetaljer:

Plats: Estadio Anoeta
När: tisdag 2 maj, klockan 22:00.
Domare: Pulido Santana.
Kanal: Cmore.

Lämna ett svar