Publicerad den Lämna en kommentar

Real Madrid – Osasuna

Billiga Fotbollströjor Alla blickar kommer att riktas mot Estadio Olímpico de Sevilla (La Cartuja) under lördagskvällen när Copa del Rey-finalen spelas mellan Real Madrid och Osasuna. En match som kommer att definiera Real Madrids säsong, Copa del Rey var Carlo Ancelottis första titel med Real Madrid och den kan också bli italienarens sista när Real är på jakt efter sin 20:e cuptitel.

Under lördagskvällen möter Real Madrid Osasuna i Copa del Ray finalen, Los Blancos är på jakt efter sin tredje titel den här säsongen och den 20:e Copa del Ray-titeln. Real hade en tuff väg till finalen efter att ha slagit ut Cacereño, Villarreal, Atlético Madrid och Barcelona i de tidigare knockoutomgångarna. Det som utmärkte sig innan de bokade platsen till finalen var flertalet vändningar Real Madrid gjorde och framför allt när de dunkade Xavis Barcelona på Camp Nou med 4–0 efter att ha förlorat första mötet på Santiago Bernabeu.

I troféskåpet på just Bernabeu har Real Madrid Champions League, La Liga-titlar och en mängd andra troféer från det senaste decenniet, men klubben har inte adderat en Copa del Rey sedan man besegrade Barcelona i finalen 2013/14 på Mestalla. Det var Carlo Ancelottis första titel efter det berömda Gareth Bale-målet. Sedan dess har Real Madrid inte ens varit i en cupfinal och häpnadsväckande att Los Blancos enbart har vunnit tävlingen två gånger under de senaste 30 åren. Italienaren är därför piskad att vinna den här titeln, dels för att klubben inte har vunnit den på nästan 10 år, dels också för den kan ge spelarna lite extra energi inför tisdagens semifinal mot Manchester City och säsongsavslutningen.

Carlo Ancelottis lag har släppt in åtta mål på de senaste tre matcherna, tränaren har påpekat den bristande koncentrationen och att han är missnöjd med hur försvarsspelet ser ut. Efter ligamatchen mot Real Sociedad sa tränaren att Militao ”måste vakna snart”. Real Madrids tama titelförsvar tog slut innan det ens började. FC Barcelona kommer att promenera hem LaLiga, Ancelottis jobb är därför potentiellt på spel. En cupseger skulle kunna lindra smärtan efter den bedrövliga ligaspelet den här säsongen.

Fotbollströjor Barn Skadeläget i truppen är på bättringsvägar, hela truppen åkte med till Sevilla. Dock är det sedan tidigare bekräftad att Ferland Mendy inte kommer till spel. Frågetecken gällande David Alaba och Luka Modric som inte är hundraprocentiga, trots att det är en titel på spel så innebär ett risktagande att de troligtvis missar dubbelmötet med Man City.

Trolig startelva:
Carvajal- Militao- Rüdiger- Camavinga
Tchouameni- Kroos- Valverde
Rodrydo- Benzema- Vini Jr

Osasuna ligger på en niondeplats i ligan och har vunnit två av sina fem senaste matcher. Lördagens final blir Osasunas andra cupfinal i klubbens 103-åriga historia. Tillskillnad från Real Madrid som är vana vid att spela finaler och där de har gått segrande i 19 av 23 finaler så har Osasuna aldrig vunnit en cuptitel. Senast de var i final var 2005, då förlorade laget från Pamplona mot Real Betis. Om inte kvällensmatch är den största matchen i klubbens historia så är den iallafall väldigt nära. Detta är ett gyllene tillfälle att vinna en stor inhemsk titel.

”Vem vet när Osasuna är i ännu en cupfinal?” Pierre Webo, centerforwarden från laget 2005–06, säger till ESPN. ”Det är så stort för dem. Alla i Navarra är intresserade av finalen. För dem är det mer än en final. För Real Madrid är det bara ännu en final, men för Osasuna är det mer än en final. De kommer att gå till historien.”

Vägen till finalen för Osasuna var inte heller lätt, laget är där på grund av sina egna meriter. 2–1 seger över Gimnàstic. 2–2 mot regerande Copa mästarna Real Betis i åttondelsfinalen. De vann sedan med 4–2 på straffar. 2–1 seger över Sevilla i kvartsfinalen. Samma siffror över Athletic Bilbao efter totalt två semifinaler.

Två faktorer som gör Osasuna till ett väldigt intressant lag är, den ena att tränaren Jagoba Arrasate är den som har suttit längst på tränarbänken efter Diego Simeone i den spanska högsta divisionen. Den andra är att klubben Osasuna är en av bara fyra klubbar i spanskfotboll, Real Madrid, Barcelona, ??Athletic Club och Osasuna som fortfarande ägs av sina medlemmar.

Chimy Ávila och Moi Gomez är två spelare att se upp för. Båda är individuellt så pass skickliga att de skulle kunna skada Real Madrid.

Inbördes har Real Madrid besegrat Osasuna vid alla åtta tillfällen de har mötts i Copa del Rey. Senast dessa två lag möttes vann Real Madrid matchen med 2–0, efter mål från Federico Valverde och Marco Asensio. Mötet innan dess slutade 1–1, men Real Madrid har inte förlorat i någon av sina senaste 18 matcher mot Osasuna (13 vinster, fem oavgjorda).

Lämna ett svar