Publicerad den Lämna en kommentar

Real Madrid 2-1 Osasuna – Real Madrid är återigen spanska cup mästare!

Real Madrid 2-1 Osasuna – Real Madrid är återigen spanska cup mästare!

Billiga Fotbollströjor Vi fick chansen att spela Copa del Rey final för första gången sen 2014, året vi sist vann turneringen, ledd, även då, av Carlo Ancelotti.

Första halvlek

Matchen började olikt vardagen, ett snabbt ledningsmål när vini dansar förbi försvararna för att spela fram bästa kompisen Rodrygo till 1-0 målet efter endast 2 minuter spelade. De första 20 minutrarna var det ändå lite förväntat, vi dominerade bollinnehavet och lät oss hitta lita chanser men endast halvchanser. Vinicius var fullt upptagen med att utmana försvararna och lyckas under ett fler tal gånger ta sig in i boxen

Man märkte vad Osasunas plan var och Moncayola fick tidigt i den 21a matchminuten sina matchens första gula när han för 3e gången drar på sig frispark mot just Vini. Budimir hade även han ett par halvchanser som knte störde Tibo jättemycket.

Minut 24 var vi nära 2-0 målet när återigen Vini tar sig förbi Moncayola, han spelar sedan in Rodrygo framför mål som klackar bakåt åt Benzema, tyvärr gör Herrera en jättefin räddning.

26e minuter in och Militao gör en otroligt stor tabbe när han ramlar och rullar runt på marken för att låta Eze Abde chippa bollen över Courtois men Carvajal rensar av mållinjen.

Alaba kommer närmast ett andra mål när han drämmer till en frisprak på ribban.

Utöver några enstaka diskussioner och en del tveksamma domarbeslut borde Real leda med minst 2 mål. Strax efter att domarn blåst av för halvtidsvila, uppstår det bråk inne i tunneln mellan Vinicius, och Chimy Avila, där även Rudiger och Vazquez blandar sig i. Jag antar att det handlade om att Vinicius klagat på att han får för många sparkar men även att han blev klappad på huvudet vilket är otroligt respektlöst och har inte på en fotbollsplan att göra. Ronaldo exempelvis, blev utvisad i sin första match med Juve i champions league för att ha gjort exakt samma sak.

Det har tyvärr blivit vardag för den unga brasilianaren, men något måste göras åt detta. Man kunde under några sekunder höra halva arenan sjunga “mono mono mono” vilket betyder apa på spanska. Han får stå emot all typ av rasism varje match, men domarna väljer ändå att ge honom ett gult.

Det är ingen frågan om att Vinicius måste förbättra sin hantering av ilska och kyla, men rasism, konstanta påhopp och misshandel är inte enkelt att hantera.

Andra halvlek

En jätte trött andra halvlek där Osasuna dominerat spelet leder till slut till att Lucas Torro hittar den perfekta bortre hörnet på en halvvolley. Från ingenstans står det 1-1 och allt står på spel.

Strax innan 70e minuten får Vini in bollen mot Benzema, bollen hamnar framför Kroos som försöker placera in den i bortre, skottet styrs via försvarare fram till Rodrygo som enkelt gör sitt andra i matchen.

I den 89e matchminuten är Vini fri mot mål men spelar bollen till benzema, dock med lite kraft så målvakten tar enkelt upp bollen.

Ett läge innan matchens slut skrämde oss Madrid fans lite, men vi klarade oss och till slut, efter 9 år, får vi äntligen lyfta denna cup, och mest speciellt är det nog för Kroos som äntligen får vinna den också.

Generella tankar:

Jag har fått höra mycket kritik från olika håll av media och forum, personligen tycker jag inte att vi spelade dåligt. Vi behövde endast spela i 3e växeln, och som man brukar säga, Real Madrid spelar inte finaler, de vinner dem. Vi gjorde det som behövdes och lyckades, förutom ett par chanser, komma ur detta oskadda, både matchmässigt men även fysiskt.

Förhoppningsvis är detta endast en positivitet vi tar med oss in till Tisdags match mot City. Jag är inte någon som tror mycket på ”jinx” eller liknaden, men sist vi vann Cupen och slutade 3a i ligan vann vi även CL den säsongen, so far so good 😉

Spelarbetyg 1–5:
5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

Spelarbetyg:

Courtois – 3
3 räddningar, 1 mål han inte kunde göra mycket emot, en klar 3a.

Carvajal – 4
Carvajal brukar nuförtiden kännas som en storspelare i stora matcher. Igen visade han sin fantastiska kvalite som han hade i ett decennium, men som vi får se lite för sällan nuförtiden. Rensade en boll av mållinjen och vann sina dueller.

Alaba – 3
Alaba hade en chans att göra mål på frispark när han träffade ribban, hade det lite tufft i luftduellen mot Budimir, utöver det var han rätt så stabil i försvaret

Militao – 2.5
Militao har på sistone visat sig svagare än vanligt. Han drar på sig onödig stress och återigen gjorde han det idag. Lyckligtvis var Carvajal redo men annars var Militao okej

Camavinga – 3
Camavinga hade en fin match. Hans nya VB roll har visat sig vara en revolutionerande ändring av tränarstaben.

Tchouameni (ut i 69e) – 3
Tchou var stabil idag. Inblandad i uppbyggnadsfasen med sina genomskärande passningar ut till kanten och Benzema. 98% passningssäkerhet och generellt sätt bra.

Valverde – 2.5
Sedan VM har Fedes form varit likt en berg- och dalbana då han en match är 5/5 men en annan är han helt oigenkännlig. Idag var han ok, hård i duellerna, men slarvig i sina skott och passningsspel. Hade tidigt i matchen en öppen Benzema som han inte lyckades sätta bollen på.

Kroos – (ut i 82a) 3
Kroos ligger inne med ännu en fin match. Likt alltid var han ankaren i lagets uppbyggnadsfas och idag fick han äntligen den åtråvärda Copa Del Rey pokalen som han väntat på i 8 år.

Rodrygo (ut.i 89e) – 5
Matchens lirare. 2 fina mål där han enkelt kunde haft en tredje. Fint o se att han är i form nu mot slutspurten av säsongen. Han lär blir viktig mot City.

Benzema – 2
Tyst, ovanligt tyst var han idag

Vinicius – 3.5
Fotbollströjor med tryck Första halvlek var han 11/10. Men hans gula i första, tillsammans med att han blev så brutalt påhoppad fysiskt och psykiskt, tror jag att han valde att lugna ner sig i andra. Inte lika effektiv, men tur nog behövdes det inte.

Inbytta:

Rüdiger (in i 69e) – 3
Ett effektivt inhopp då han tillsammans med resten av försvaret lyckades stänga ut Osasuna i andra halvlek.

Modric (in i 82a) –
Spelade för lite

Asensio (in i 89e)
Spelade för lite

Lämna ett svar