Publicerad den Lämna en kommentar

Nya PSG tröjan 2023:Oavgjort i det första mötet

Oavgjort i det första mötet

Real Madrid lyckades inte besegra Psg tröja i den första semifinalen efter 1-1 på hemmaplan. En seger hade varit välbehövlig för nu väntar en oerhört tuff match på Etihad nästa onsdag där seger är det enda alternativet.

Första halvlek

Manchester City tog snabbt ett starkt grepp om matchen och höll i bollen och spelade runt på Los Blancos planhalva under de 10-15 första minuterna och skapade också några halvchanser. Real Madrid i sin tur hade inte mycket att komma med men började sakta jobba sig in i matchen. Efter dryga 25 minuter började man ta över spelet och skapa lite lägen. Sedan i den 36:e matchminuten får Junior ett bra läge, klipper till och 1-0 till Real Madrid. Kanske inte fullt rättvist men oerhört skönt.

Efter målet tappar Real Madrid lite av farten man hade och halvleken avslutas som den började – med dominans från Manchester City.

Andra halvlek

Real Madrid var det bättre laget i inledningen av den andra halvleken och lyckades skapa ett tryck mot Citys mål. Kändes nästan som att 2-0 hängde i luften. Från ingenstans får då Kevin De Bruyne ett bra läge och med ett oerhört hårt skott sätter han 1-1. Världsklass på avslutet.

Efter det kommer City in i matchen igen och Real Madrid tappar sitt momentum. Mot slutet av halvleken försöker Real Madrid och lyckas komma till några farliga lägen men matchen slutar tillslut 1-1. Ett rättvist resultat med två halvlekar där City var klart bättre i den första och Real Madrid något bättre i den andra halvleken. Matchen ger ändå en sur känsla då det kändes som att vi hade koll på City i den andra halvleken. Hade varit oerhört skönt med en seger ikväll. Nu måste vi istället vinna borta på Etihad och det blir en väldigt tuff uppgift. Allt är möjligt och dubbelmötet är långt ifrån över men ikväll känns det Billiga Fotbollströjor.

Carvajal – 3
Kämpade och slet och försökte i offensiven.

Alaba – 4
Gjorde ett par viktiga räddningar och plockade bort Håland.

Rüdiger – 4
Samma som sin mittbackskollega. Håland mållös i 90 minuter. Det säger en hel del.

Camavinga – 3
Hade fått ett bättre betyg om han inte slarvat innan Citys 1-1 och efter det kändes det som att han tappade fokus alltför ofta.