Publicerad den Lämna en kommentar

Barcelona besegrade Alaves, Levan gjorde två mål

Barcelona tog emot Alaves i den 13:e omgången av La Liga. Matchen började med ett blixtsnabbt mål på bara 20 sekunder som överraskade alla närvarande. Försvarsmästarna Barcelona visade dock sin förmåga och vände så småningom ställningen och slog Alaves med 2-1.

I inledningsskedet fick Barcelona en oväntad blockad. Gündoğan skars ner i mittcirkeln, sedan kontrade Alaves snabbt, och i straffområdet passade Lopez in i straffområdet, Barcelona tröja billigt vilket Omorodion fångade till 1-0. Målet chockade v-spelarna, som inte förväntade sig att rivalerna skulle stoppa spelet så snart efter matchstart.

Barcelona gav dock inte upp. Lewandowski bröt sin sex matcher långa mållösa rad med en nick i den 52:a minuten och kvitterade till 1-1, innan Rafinhas straff i den 76:e minuten gjorde slutresultatet 2-1. Återigen trodde Barcelonas fans att deras lag skulle hålla fast vid denna ledning och så småningom vinna.

Det var en mycket viktig seger för Barcelona. Som försvarande mästare ledde Barcelona tabellen i början av säsongen, men den senaste månaden har Real Madrid och Girona omväxlande gått om Barcelona i toppen av tabellen, vilket ökar pressen på deras titelförsvar. I den sista omgången av ligan slog Barcelona Real Sociedad borta och behöll tredjeplatsen i tabellen, men de är bara 2 poäng bakom Atletico Madrid, så varje omgång av matchen är avgörande för Barcelona, ​​de får inte göra minsta fel.

I och med segern samlade Barcelona 30 poäng i tabellen, och endast 4 poäng skiljer dem från Girona i toppen. Även om Barcelonas ledning är liten kan den kompensera för det i framtida matcher och återta förstaplatsen.

Barcelona måste lära sig något av den här matchen. Att släppa in ett mål strax efter matchstart har hänt många gånger tidigare, så laget måste ta den här frågan på allvar. I de tidigare matcherna släppte Barcelona in ett mål i den första matchminuten hemma i ligan, men den här gången var det nytt rekord för dem. Laget måste uppmärksamma sitt försvar, speciellt i början av matchen, Billiga Fotbollströjor och får inte ge någon chans till motståndarna.

Barcelonas nästa match blir borta mot Celta. Med Celta i dålig form nyligen har Barcelona en chans att fortsätta plocka poäng i den här matchen. V-laget måste vara fokuserat och konsekvent och gå all out för att vinna för att återgå till toppen av tabellen.

Lämna ett svar