Publicerad den Lämna en kommentar

Manchester City 3-3 Tottenham Hotspur, Harland helt förbannad

Den 14:e omgången av EPL-säsongen 23-24 inleddes med en fokuserad match när Manchester City tog emot Tottenham Hotspur. De två lagen lyckades iscensätta en anfallsinriktad match, Manchester City Fotbollströjor HAALAND 9 även om resultatet 3-3 var fantastiskt, men Premier League-domaren grep återigen i spelet för att direkt påverka utfallet av matchen. I slutet av matchen stoppade domaren Citys enda chans, och det fanns också misstankar om en obedömd straffsituation. Harland exploderade!

I första halvlek gjorde Sun och Foden mål i minut 6 och 15, Sun hade otur och gjorde även ett självmål, Foden kvitterade för City. I andra halvlek blåste Lo Celso och Grealish nytt liv i matchen, och Kulusevskis nick på övertid avgjorde matchen, som slutade 3-3.

Det mest uppmärksammande hände dock i matchens slutfas, och det var detta som diskuterades efter matchen. I den 94:e matchminuten gjorde Harland en framgångsrik tackling framför straffområdet och spelade bollen till lagkamraten Grealish. Vid den här tidpunkten hade Grealish en möjlighet, men domaren Simon Hooper signalerade att spelet skulle fortsätta, och Grealish fick chansen att avgöra matchen.

Men precis när Grealish skulle skjuta blåste domaren plötsligt av spelet. Beslutet kostade Grealish chansen att hålla nollan och skapade missnöje i City-laget. Harland var så arg på planen att han bröt ut i en intensiv verbalkamp med Tottenhams Lo Celso och till och med kastade händerna av banan för att uttrycka sitt missnöje med domarens beslut.

Orsakerna till att Harland var så arg är uppenbara: För det första var det en sällsynt one-touch-chans, och Grealish kunde ha haft chansen att vinna matchen för City. Tottenham Hotspur tröja För det andra var domarens beslut tveksamt både i relation till spelreglerna och sund förnuft, eftersom han signalerade att spelet skulle fortsätta och sedan blåste i visselpipan för att stoppa matchen i en avgörande ögonblick. Domarens beslut att stoppa matchen i en kritisk ögonblick, som hade direkt påverkan på matchens riktning, var oacceptabelt för spelarna och tränarteamet.

Som vi alla vet är denna match mycket viktig för Manchester City. Om de vinner denna match kommer det att vara färre poäng upp till Arsenal, och chansen att vinna mästerskapet kommer att öka, och toleransen för fel i framtida matcher kommer också att vara större. Men situationen i denna match är faktiskt oförståelig för otaliga fans.