Publicerad den Lämna en kommentar

Det känns som att Manchester City-fraktåget börjar få momentum.

Manchester City går in i sitt mittsäsongsuppehåll efter 6 på varandra följande vinster i Manchester City Fotbollströjor alla tävlingar. De har tagit med sig momentum från sin seger i FIFA Club World Cup till sina inhemska matcher. Med Premier League-vinster över Everton, Sheffield United och Newcastle samt en FA Cup-seger över Huddersfield Town sedan Club World Cup känns det som att City-fraktåget bygger upp momentum.

Pep Guardiolas lag har gjort det till en vana att nå sin höjdpunkt under säsongens andra halva. Det har blivit Manchester Citys modus operandi att gå på långa vinnande eller obesegrade löpningar för att dra ifrån sina konkurrenter. Både Liverpool och Arsenal har slutat som tvåor bakom trippelvinnarna i tidigare säsongs titelstrider när mästarna har lyft sig till en annan nivå.

Med återkomsten av Kevin De Bruyne och hans hjältedåd förra helgen mot Newcastle känns det verkligen som att mästarna samlar momentum när säsongen når en avgörande fas. Den inspirerande mittfältaren har återvänt med mästarna bara två poäng bakom ligaledarna Liverpool. Med De Bruyne borta i 5 månader verkar det som att Citys konkurrenter inte har utnyttjat hans frånvaro. Tiden kommer att visa om det är fallet, men hans återkomst och den form han visade mot Newcastle verkar ödesmättad för avslutningen av säsongen.

Utöver resultaten under Citys sex matchers vinnande löpning har de sett ut som ett typiskt Manchester City-lag. Kontrollen av matcherna, som var en framträdande del av förra säsongens trippel framgång, Billiga Fotbollströjor har återvänt. Det var tydligt under den andra halvan av världsmästarnas seger på St.James Park förra helgen. Det var en välkommen syn i en avgörande seger.

Det verkar som att Manchester City-fraktåget samlar allvarligt momentum inför säsongens andra halva. Det är ett ödesmättat tecken för deras konkurrenter.

Lämna ett svar