Publicerad den Lämna en kommentar

Bournemouth v Liverpool spelarbetyg: Christie 7, Solanke 4; Jota 9, Nunez 8

Liverpool tog sig fem poäng före i toppen av Premier League med 4-0 mot Bournemouth som utökade deras obesegrade match till 14 matcher på söndagen Liverpool tröja med eget namn.

Gästerna var frustrerade i en kaxig första halvlek med få målchanser men ökade flera växlar efter paus med Darwin Nunez och Diogo Jota som båda gjorde två mål.

Nunez gjorde 1-0 i den 49:e minuten efter att ett smart passningsdrag snickrat ihop Bournemouths försvar och den inflytelserika Jota satte spelet utom räckhåll för värdarna med två kliniska avslut i 70:e och 79:e minuterna.

Uruguayanen Nunez satte sigillen på en dominerande Liverpool-uppvisning med sitt andra mål på stopptid.”Bournemouth var ett lag i form, vi hade det här lilla uppehållet nu så det kanske var därför vi tog lite tid att komma in i matchen”, sa Jota.

”Vi var lite statiska i första halvlek men i andra halvlek ändrade vi, allt flöt bättre och vi förtjänade tre poäng till slut.

”Vi var för statiska, vi bytte spelare från den ena sidan till den andra och de blev lite prövade och började ge oss en yard eller två mer utrymme. De spelade riktigt bra i första halvlek men vi omsatte våra chanser i andra halvlek och det är fotboll.”

Liverpool har 48 poäng på 21 matcher med mästarna Manchester City, Billiga Fotbollströjor Arsenal och Aston Villa på 43 poäng. City har en match i handen av Jurgen Klopps lag. Bournemouth ligger på 12:e plats med 25 poäng.

Lämna ett svar