Publicerad den Lämna en kommentar

Dramatisk vändning: Kamerun kom tillbaka från randen för att sluta i de sexton sista av AFCON

Det var ännu en dramatisk kväll i Africa Cup of Barn PSG Fotbollströjor Nations på tisdagen då Kamerun kom tillbaka i matchen sent för att besegra Gambia med 3-2 och boka sin plats i knockout-stadiet. Rigobert Songs män, som klämdes fast i väggen efter två oavgjorda oavgjorda matcher, såg ut att vara ur spel efter att Gambia överraskande tog en 2-1-ledning sent i matchen. Två mål under de sista fyra minuterna, inklusive ett mål i den 91:a minuten från Christopher Wooh, ledde dock till att Indomitable Lions gick vidare till nästa omgång.

Kamerun kom till seger på ett besvärligt sätt. Trots dominerande bollinnehav kämpade de för att bryta igenom ett stabilt gambiskt försvar och hamnade under efter Ablie Jalovs mål i den 27:e minuten. Kamerunen Karl Toko Ekambi kvitterade för Kamerun mot slutet av matchen, men Ebrim Colleys mål i den 85:e minuten för Gambia verkade krossa de okuvliga lejonens förhoppningar.

Dramatiken var dock långt ifrån över. En minut senare gjorde James Gomez kvitteringen för Kamerun som avgjorde finalen. I den 91:a minuten, när tiden rann ut, reste sig reservspelaren Wooh med en nick i det övre hörnet för att få den kamerunska bänken att bli hänförd.

Segern var en välkommen lättnad för Kamerun, som befann sig under press efter att ha tappat poäng i sina två första matcher. Segern bekräftade också Songs beslut att släppa Manchester United-målvakten Andrej Onana för den här matchen eftersom Devis Epass visade sig vara en anständig ersättare.

Kameruns nästa utmaning kommer att bli tuff då de möter Nigeria i åttondelsfinalen på lördag. Super Eagles har imponerat hittills i turneringen, Billiga Fotbollströjor och matchen blir en uppgörelse mellan två afrikanska fotbollsgiganter.

Låt oss hoppas att Cameron kan ta sig till slutet och vinna trofén för sjätte gången. För anpassade fotbollar kan du besöka min hemsida!

Lämna ett svar