Publicerad den Lämna en kommentar

Det finns ingen oro över Kevin De Bruynes förmåga att starta matcher

Pep Guardiola har snabbt lagt sig alla bekymmer över Kevin De Bruynes förmåga att starta matcher inför kvällens femte omgångsmatch i FA-cupen mot Luton Town på Kenilworth Road.Manchester City Tröja

Manchester Citys inspirerande mittfältare slapp nyligen sin Premier League-seger med 1 noll över Brentford på grund av ”niggles” i hamstringen. På tal innan hans lag fortsätter sitt FA-cupförsvar ikväll gick Guardiola snabbt för att skingra all oro över Manchester City-legendernas kondition. Citytränaren fick frågan om Kevin De Bruynes förmåga att starta matcher. Stadschefen svarade: ”Ja. (Lite oroande?) Nej. Början av hans omstart är helt annorlunda än Erling (Haland), som behövde tid eftersom det var ett ben (skada). En muskulös, fem månader lång skada och vi börjar tjäna minuter och minuter i de första två eller tre matcherna och börjar spela två, jag vet inte exakt, från början.”

Stadschefen gick in närmare på De Bruynes tillstånd och tillade: ”Och efter att han gjort ett litet, litet bakslag av ”niggles” och sa, ”Jag känner mig inte bekväm, en knackning, och jag har något i muskulös”. Och det är varför. Matchen vi spelade mot Bournemouth, för hur de spelar, bestämde jag mig för att han kanske skulle stanna på bänken och gå i andra halvlek. Och vi får se imorgon (mot Luton). Men han mår bra.”

Det verkar som om Kevin De Bruyne har lagt sin oro i hälsenan bakom sig. Billiga Fotbollströjor Manchester City-legenden har varit på glittrande återkomst sedan han återvände från en 5 månaders frånvaro på grund av skada. Han kan vara med om att starta mot Luton Town ikväll. FA-cupinnehavarna kommer att hoppas på ett positivt resultat på Kenilworth Road för att fortsätta sitt diskantförsvar. De Bruyne kommer att vara en viktig del av Citys jakt på historien.

Lämna ett svar