Publicerad den Lämna en kommentar

Ederson möter en period på sidlinjen efter att ha fått en lårskada mot Liverpool

Manchester City har drabbats av en rejäl skada med Ederson på sidlinjen. Manchester City tröja med eget namn Målvakten gick av skadad under Citys oavgjorda 1-all mot Liverpool på Anfield i söndags. Rapporter tyder på att Citys främsta målvakt möter en månad på sidan efter söndagens match.

Manchester Citys målvakt nummer ett skadade sig i en utmaning med Darwin Nunez i början av den andra halvan av söndagens match. En stackars Nathan Ake-backpassning hade sålt Ederson kort och Liverpools anfallare tog tag i misstaget innan han klappades av Citys målvakt. Den resulterande utmaningen gav Jurgen Klopps lag en straff som skickades av Alexis MacAllister.

Ederson skulle bara stanna på planen i några minuter efter straffen. Brasilianaren verkade få en lårskada. Stefan Ortega ersatte den brasilianske målvakten i mål efter hans utmaning på Nunez. Den tyske målvakten visade en beundransvärd uppvisning när han kom in mot Liverpool.

Alex James har rapporterat för Manchester Evening News att Citys främsta målvakt kommer att vara borta i en månad. Dessutom rapporterar James att Ederson med största sannolikhet kommer att återvända till den första delen av kvartsfinalen i UEFA Champions League. Den matchen kommer att äga rum den 9/10 april.

Ederson kommer att missa helgens FA-cupmatch mot Newcastle. Billiga Fotbollströjor Efter det blir det ett landskampsuppehåll innan Manchester City tar emot Arsenal på Etihad i slutet av månaden. Det återstår att se om Citys målvakt kan komma tillbaka i tid för att möta Mikel Artetas lag.

Lämna ett svar